Ruoan ja viinin yhdistämistä ohjaa kaksi ovelasti ristiriitaista sääntöä: vastakkaisuus ja tasapaino. Makuliiton metsästyksessä näistä ohjenuorista painotetaan usein vain yhtä. Toisinaan löytyy kuitenkin pari, jossa paradoksi toteutuu ihanteellisesti. Silloin kyseessä on täydellinen match, josta voi muodostua klassikko.
Aistikkaasta riesling-viinistä on viime vuosina kehkeytynyt rakastettu kumppani suosituille aasialaisittain maustetuille kulhoruoille. Pitkin maailmaa on huomattu, että annosten moninaiset maut ja rakenteet vaativat viiniltä raikasta vastavoimaa. Samalla rieslingin makea hedelmäisyys tasapainottaa mausteiden poltetta.
Täydellinen kumppani ihanan runsaalle lohibowlille on saksalainen YOKO Kabinett Riesling 8 %. Puolimakeutta ei pidä säikähtää: viinin voimana on pirteä hapokkuus, joka puree täyteläiseen savuloheen. Pieni makeus puolestaan kannattelee mausteisen lime-soijakastikkeen vivahteita ja taltuttaa chilin tulisuuden kevyeksi potkuksi. Aromikkaasta viinistä voi erottaa myös aprikoosia ja hunajamelonia sekä mineraalisuutta.
Lohibowl on versio havaijilaisesta poke-kulhosta, jossa ainekset kasataan useimmiten sushiriisin päälle, ja annos viimeistellään maukkaalla kastikkeella. Tässä kulhossa riisipeti korvataan kukkakaalimurulla. Pokekulhot ovatkin näppärää ruokaa vaikkapa illanviettoon. Valmistelkaa porukalla esille ainekset, joista jokainen voi koota kulhonsa ja silata sen sopivalla määrällä kastiketta.
YOKO Rieslingin maistelun voi aloittaa jo ruoan valmistelun lomassa, mukavan raikkaana seurustelujuomana. Huomaa, kuinka viinin maku muuttuu lohibowlin seurassa. Ruoan mausteet korostavat viinin aromeja, tehden siitä täyteläisemmän ja entistä hedelmäisemmän.