Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Ohita uusimmat korttijutut -karuselli
Terhi Kinnari tuulettaa kukkakimppu kädessään. Pöydällä hänen edessään on kuvun alta paljastunut voittajatuote: Kinnarin tilan täysjyväkaura-ateria.

Finaalin päätteeksi kuvun alta paljastui Terhin tuote. Kinnarin tilan täysjyväkaura-ateria on Suomalainen menestysresepti 2025.

Terhi voitti Suomalainen menestysresepti 2025 -kisan! ”Omassa pienessä pajassa on luotu jotain hienoa”

Teksti:
Juho Kahilainen
Kuvat:
Mediawan
Julkaistu: 29.1.2025
|
Muokattu: 30.1.2025
Onnea, Terhi! Kinnarin tilan valmisateriat ovat Suomalainen menestysresepti 2025. 🤩

Voittajan valinta ei ollut kilpailun tuomaristolle helppo tehtävä. ”Todella kova taso ja erittäin monta positiivista yllätystä. Täällä ei ollut yhtäkään huonoa esitystä tänään”, Foodwestin tutkimusjohtaja Suvi Luoma pohti tuomarikollegoilleen ennen viimeisten pisteiden jakoa.

Kinnarin tilan täysjyväkaura-ateriat nappasivat finaalissa tuomaristolta 38 pistettä ja kilpailun päätteeksi voitto tuli pistepotilla 132. Toiseksi sijoittui Jack Mattssonin Röstivåhveli, jonka pistesaldo kertyi 126 pisteeseen.

”Järjettömän hienoa, että omassa pienessä pajassa on luotu jotain niin hienoa, että se lähtee nyt omaa tarinaansa kulkemaan”, Terhi Kinnari tiivisti tuntemuksensa voiton ratkettua.

Kaikkien Suomalainen menestysresepti 2025 -finalistien tuotteet ovat saatavilla S-ryhmän ruokakaupoista torstaista 30.1.2025 alkaen.

  • Voittajan Terhi Kinnarin kehittämien Kinnarin tilan valmisruoka-aterioiden ydin on tilan oman myllyn kaura. Annoksia on kolme: Mausteinen kana ja kasvikset, Lempeä jauheliha ja kasvikset sekä Metsäsienet ja juusto.

  • Röstivåhveli on Jack Mattssonin kehittämä ahvenanmaalaisista perunoista valmistettu pakastetaikina. Sen voi paistaa ohueksi ja rapeaksi pannulla tai vohveliraudalla.

  • Emilia Karttusen kehittämät Pizza muffinit ovat naposteltavia arkeen ja juhlaan. Maut Hawaii ja Mozzarella löytyvät pakastealtaasta. Pakkaus sisältää 5 muffinia. Pizza muffini mozzarellaa saa myös paistopisteistä.

  • Sitkas on Viipurilaisen Kotileipomon sitkeä ja hieman rapea ruistuorenäkkäri. Teppo Ylä-Hemmilän kehittämän tuotteen pakkauksessa on 8 juureen leivottua ohutta tuorenäkkäriä.

  • Shakey-herkkupirtelö on kotimaisesta maidosta tehty amerikkalaistyyppinen herkkupirtelö. Makuina Teemu Koiton kehittämissä laktoosittomissa Shakey-pirtelöissä ovat suklaa-brownie ja salted caramel.

  • Silpa Kinnusen Silpan piiraset on leivottu viljattomaan, juustoista leivottuun pohjaan ja ne tulevat kolmessa maussa; kana-paprika, chorizo ja pinaatti-juusto.

Vetosi suomalaisiin puurokansana

Finaalilähetyksessä Terhi piti tuomaristolle puheen tuotteestaan, jonka ytimessä olivat suomalaiset kaurapuurokansana.

”Tästä on kummunnut mun suuri unelma, että jokainen suomalainen käyttäisi kokonaista kaurasuurimoa kuten riisiä tai pastaa”, hän visioi.

Tuomaristo sai maistettavakseen viimeisen version Kinnarin tilan täysjyväkaura-aterioista. Sieniversio oli laitettu täysin uusiksi, mikä osoittautui oikeaksi ratkaisuksi. Jukka Kurttila kehui erityisesti sienivalmisruoan makua. Samaa sanoi myös Jyrki Sukula.

”Maukkaita ja hyvä rakenne. Absoluuttisesti paras sienikasvisvalmisruoka, mitä olen Suomessa syönyt koskaan”, Sukula kehui.

Jos illan lähetys jäi katsomatta, finaali on katsottavissa uudelleen MTV Katsomossa.

Lue lisää Suomalainen menestysresepti 2025 -kilpailusta: