Ugnsbakad sötpotatis med rökt tofuröra

Vår ugnsbakade sötpotatis serveras med en läcker rökt tofuröra. Fyllningen innehåller granatäpple och rosmarin.

Ugnsbakad sötpotatis med rökt tofuröra
Ugnsbakad sötpotatis med rökt tofuröra
Teksti: S-kokeilukeittiö
Kuvat: Reetta Pasanen
3.11.2025 | Päivitetty 3.11.2025

6 portioner | Tillagningstid 1 h. | Ugnstemperatur 200 °C

Ingredienser

3 stora sötpotatisar

1 msk rypsolja

½ tsk salt

Rökt tofuröra

1 pkt (300 g) kallrökt tofu

1 citron (ekologisk)

1 burk (57/35 g) kapris

1 ask (200 g) vegansk naturell färskost

½ dl vegansk majonnäs

½ tsk grovmalen svartpeppar

¼ tsk salt

Dessutom

1 granatäpple

rosmarin

  1. Tvätta sötpotatisarna och dela dem på längden. Lägg sötpotatisarna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla olja på snittytorna och krydda med salt. Stek i ugnen i 200 grader i cirka 45 minuter.

  2. Smula ner tofun i en skål. Tvätta citronen, riv skalet (2 tsk) och pressa ur saften (1 msk). Häll av kaprisen. Blanda ingredienserna till röran i skålen. Låt stå och dra i kylskåp.

  3. Dela granatäpplet och lösgör kärnorna i en skål genom att knacka på skalet med en slev.

  4. Bred ut tofuröra på de färdiga sötpotatisarna och toppa med granatäppelkärnor

Aiheet