Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ystäväporukoille: 5 uudenlaista tekemistä Tallinnassa

Koostaja:
Miia Riihimäki
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 7.7.2016
|
Muokattu: 31.8.2020
Tuntuuko, että kaikki on jo nähty Tallinnassa? Viron pääkaupunki tarjoaa eri kaupunginosissaan nähtävää ja koettavaa runsain mitoin. Matkaevääksi tarvitaan vain mielikuvitus ja halu tallata välillä Vanhankaupungin ulkopuolisiakin katuja. Tässä on alkajaisiksi viisi tärppiä tekemiseen Tallinnassa.

1. Balloon Tallinn

A-terminaalin vieressä kohoaa komea heliumpallo Balloon Tallinn. Se nousee 120 metrin korkeuteen eikä lähde Tallinnan tuulien matkaan, sillä se on kiinnitetty vaijerilla maahan. Pallon kyytiin mahtuu enintään 30 ihmistä sääolosuhteista riippuen. Yläilmoista avautuu uudenlainen kulma Vanhaankaupunkiin ja muualle kaupunkiin.

2. Bastionin tunnelit

Vanhassakaupungissa Toompean kukkulan alla kulkevat puolustustunnelit on rakennettu 1670-luvulla Ruotsin vallan aikana. Niissä on ollut mahdollista kuljettaa esimerkiksi sotilaita ja ammuksia. Vuosien mittaan tunneleilla on ollut monta käyttötarkoitusta, ja ne ovat toimineet myös pommisuojina. Neuvostoaikana tunnelit modernisoitiin. Tunneleihin pääsee tutustumaan vain maksullisilla opastetuilla kierroksilla.

3. Souturetki Piritassa

Piritan kaupunginosaan voi tutustua tavanomaisesta poikkeavalla tavalla, sillä Piritajoella on mahdollista vuokrata soutuvene ja tarkastella sen kyydissä jokisuiston näkymiä. Tiirailtava kohde soutelun lomassa on esimerkiksi Piritan luostarin rauniot. Veneen vuokraaminen on mahdollista elokuun loppuun saakka.

4. Kummituskierros Vanhassakaupungissa

Kiinnostavatko mystiikka ja salaperäiset tarinat? Opastettu kummituskierros on lääke tähän nälkään. Hansakaupunkimenneisyydenkin omaavaan Tallinnaan liittyy monta tarinaa ja Vanhankaupungin mukulakivikaduilla järjestettävällä kahden tunnin kävelykierroksella voi kuulla niistä osan. Kierrokset ovat maksullisia ja englanninkielisiä.

5. Telliskivi Loomelinnak

Kalamaja pitää pintansa Tallinnan trendialueena. Siellä sijaitsee myös Telliskivi Loomelinnak, joka on entisiin teollisuustiloihin noussut luovan alan yritysten sekä ravintoloiden ja putiikkien keskittymä. Alueella järjestetään myös kirpputoreja ja tanssi-iltoja. Aika vierähtää rattoisasti nuorekkaassa ja urbaanissa ilmapiirissä.

Risteilymatkan voit varata täältä.

Lisää aiheesta