Muhkea ja makea bataatti – reseptit sosekeitoista ranskalaisiin ja uunijuureksiin | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Muhkea ja makea bataatti – reseptit sosekeitoista ranskalaisiin ja uunijuureksiin

Bataatti

Bataattia voi ruoanvalmistuksessa käyttää kuin perunaa. Mietona ja makeahkona se taipuu myös mausteilla monin tavoin muunneltavaksi.

Jaa Somessa

Suurikokoisen, suipon bataatin kuori on useimmiten punaisenruskea. Malto on kellertävä tai oranssinpunainen. Maultaan bataatti on jauhoisen pehmeä ja makeahko. Runsashiilihydraattisesta bataatista saadaan myös A- ja C-vitamiinia sekä kuituja.

Englanninkielisestä nimestään huolimatta bataatti (sweet potato, makea peruna) ei ole sukua perunalle.

Bataatin käyttö

Käytä bataattia ruoanvalmistuksessa perunan tavoin. Bataatti sopii kypsennettäväksi keittämällä, uunissa tai grillissä. Se antaa samettista makulisää sosekeittoihin, peruna- ja juuressoseisiin, paahtojuureksiin sekä pata- ja laatikkoruokiin. Kokeile myös bataattiranskalaisia ja täytettyjä uunibataatteja perinteisten uuniperunoiden tapaan.

Bataatti säilyy parhaiten +12–16 asteessa. Kylmässä bataatti pilaantuu nopeasti.

Katso kaikki bataattireseptit ja -vinkit