Entinen maajoukkuehakkuri ”Lelu” esittelee tuomareille tsupukkansa – näin alkaa Suomalainen menestysresepti 2026

Kisa on tuonut lautasille mm. Boltsin, Falleron ja Rostiksen. Keneltä mahtaa kauden lopuksi löytyä menestysresepti vuodelle 2026?

Etualalla Olli-Pekka Ojansivu pitelee uunipeltiä, jonka päällä on leivonnaisia. Taustalla Julia Lounas katsoo tarkkaavaisesti.
Etualalla Olli-Pekka Ojansivu pitelee uunipeltiä, jonka päällä on leivonnaisia. Taustalla Julia Lounas katsoo tarkkaavaisesti.

Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu tavoittelee paikkaa Suomalainen menestysresepti 2026 -finalistien joukossa tsupukallaan. Julia Lounas puolestaan uskoo omaan tuotteeseensa: mac'n'cheese -palloihin ja mini corndogiin.

Teksti: Yhteishyvä
Kuvat: Sari Soininen / Mediawan
18.11.2025 | Päivitetty 19.11.2025

Raakaa karsintaa on jo tehty. Kisaan haki yli sata ideanikkaria ympäri maan. Heistä 20 on kelpuutettu kameroiden ja tuomariston eteen alkukarsintaan. Seuraavaksi heistä kymmenen jatkaa kisaa semifinaaliin. Semifinaalista lopulta kuusi finalistia lähtee toden teolla kehittämään tuotettaan kohti S-ryhmän kauppojen hyllyjä.

Tämä on Suomalainen menestysresepti -tv-kilpailun tuttu juoni. Tätä kautta valikoimaan on vuodesta 2019 lähtien tuotu jo monta uudenlaista elintarviketta. Osalla yrittäjistä elämä on muuttunut sen seurauksena täysin. Ei siis mikään ihme, että hakijoita riittää ja panokset ovat kovat.

”Mä vaadin tosi paljon siltä kilpailijalta. Se ei ole vain se, että eteen tuodaan lautanen, jossa on ruoka. On tosi paljon muutakin. Mun kohdalla erityisesti se, että tyyppi on tosissaan ja tietää mistä puhuu. Joskus myös vilpittömyys on ihanaa. Tyyppi ei oikein edes tiedä, mitä on keksinyt, mutta on siitä innoissaan”, tuomaristoon kuuluva Finlaysonin liiketoimintajohtaja Jukka Kurttila pohtii.

Voit seurata Suomalainen menestysresepti 2026 -kilpailua MTV3-kanavalta tiistaisin kello 20 sekä Katsomosta.

Sarjassa etsitään uusia hittituotteita muun muassa S-marketin ja Prisman valikoimaan.

Uuden tuotantokauden ensimmäisessä jaksossa paikkaa alkukarsinnasta semifinaaliin tavoittelee mm. entinen maajoukkuetason lentopalloilija Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu. Hän edustaa Nurmeslaista Pielispakarin leipomoa ja tuo pöytään karjalaisen perinneherkun tsupukan.

”Snadisti jännittää, koska en ole leipuri, että jos tulee kovin spesifejä kysymyksiä, niin joutuu kyllä vetämään vähän savolaisittain ympäripyöreitä vastauksia. Luotto omaan tekemiseen on kova ja tuote on kunnossa. Enää on vain meikäläisestä kiinni, että millainen show saadaan aikaan”, O-P naurahtaa.

Tuomareiden eteen astelee myös Abigail Acab, joka haluaa tuoda kotimaastaan Filippiineiltä tutun höyrytetyn sämpylän eli siopaon suomalaisten ulottuville. Acab on liikkeellä Puumalan Hatsapuri Oy:n puolesta, mikä tunnetaan erityisesti perustajastaan Ville Haapasalosta. ”Taidan vieläkin täristä jännityksestä”, Abigail kommentoi kameralle esiintymisensä jälkeen.

Julia Lounas oli lähellä jatkopaikkaa Menestysresepti-kilpailussa jo viime vuonna. Nyt hän on liikkeellä uudella tuotteella: mac’n’cheese -pallot ja mini corndog.

”Oli ehkä ihan hyvä juttu, etten silloin päässyt jatkoon, vaikka minua jäi harmittamaan se, mutta nyt mä olen fiksumpi kuin viime kaudella. Haluaisin jättää suomalaiseen ruokakulttuuriin oman jalanjälkeni”, Julia kertoo.

Porvoolainen Samuli Wirgentius on niin ikään mukana toista kertaa. Viime vuonna piimäjäätelö ei vienyt alkukarsinnasta eteenpäin. Tällä kertaa tuoteena on banaanilettuvalmistaikina.

”Haluan saavuttaa läpimurron. Ensin täytyy näyttää tuomareille, että meillä on menestysresepti – ja sen jälkeen saada se kauppoihin arkea helpottamaan”, Samuli tiivistää.

Elina Leskinen uskoo tuotteessaan olevansa viraalipotentiaalia.

Somevaikuttaja ja personal trainer Elina Leskinen tuo tuomariston eteen ravistettavan salaatin. Energinen Elina on kehittänyt tuotettaan aiemminkin kisassa olleen Rebl Eats Oy:n kanssa.

”Somevaikuttajana sanoisin, että se on nimenomaan somehitti. Jengi vaan sheikkailee somessa salaattejaan”, Elina visioi.

Konsulttina toimiva Tuomas Hynninen tuo kisaan kehittämänsä proteiinipatukan, jonka painosta yli 30 prosenttia on kasvipohjaista proteiinia.

”Proteiinipatukoissa on valtava ongelma: ne maistuvat jauholta, keinotekoiselta ja niistä tulee vähän paha olo. Me ratkaisimme tämän ongelman. Kehitimme proteiinipatukan, jossa ei tarvitse tehdä kompromisseja herkullisuuden, luonnonmukaisuuden ja puhtauden välillä”, Tuomas lupaa myyntipuheessaan.

Antti Helkala puhuu kilpailun tuomaristolle: Sampo Päällysaho (vas.), Suvi Luoma, Jyrki Sukula ja Jukka Kurttila.

Antti Helkala puolestaan luotsaa Lappeenrannassa perinteistä Juho Pullin leipomoa. Yritys on perinteisesti keskittynyt torikauppaan. Antti on kuitenkin huomannut, että suomalaisesta ruokakaupasta puuttuvat bagelit, ja tähän puutteeseen vastaa karjalaisen leipomoperinteen helmi: paraski.

”Taikina ei ole pelkkää vehnäjauhoa vaan siinä on käytetty myös ohraa ja kauralesettä. Paraski on kotoisin Karjalasta ja sitä on ainakin Viipurin torilla myyty”, Antti kertoo tuomareille.

Jerry Hietaniemi esittelee Helsingin Vanhan ylioppilastalon juhlasalissa tuomaristolle beetaglukaanijuoman.

Liikuntatieteiden maisteri Jerry Hietaniemi tavoittelee menestystä beetaglukaanijuomalla. Sarjayrittäjäksi itseään tituleeraavalla Jerryllä on mielenkiintoa ennen kaikkea kasvipohjaisia ja terveellisiä elintarvikkeita kohtaan. Tuote on kohdennettu erityisesti korkean kolesterolin kanssa kamppaileville kuluttajille.

”Jukka aina vähän jännittää, kun ei tiedä tuleeko sieltä hyvää vai tiukkaa palautetta”, Jerry miettii ennen tuomariston eteen astumistaan.

Mutta kenen eväät riittävät jatkoon? ”Nyt on taso vieläkin pykälää korkeammalla kuin aiempina vuosina”, ohjelman juontajana ja tuomariston luotsina toimiva Jyrki Sukula kiteyttää.

Suomalainen menestysresepti 2026 -ohjelman uudet jaksot tiistaisin kello 20 MTV3:lla ja Katsomossa.

Juttua muokattu 19.11.2025 klo 11.23: Korjattu Pielispakarin leipomon sijainti.