Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Hollolalaiset Mira ja Kalle viettivät ensimmäisen yön erossa vauvasta hotelliloman merkeissä. Viiden kuukauden ikäinen Iida jäi mummolaan hoitoon. Kuva on otettu Solo Loft -huoneessa Sokos Hotel Lahden Seurahuoneella.

Hotellin puhtaat, kahisevat lakanat ja helpotus "järkyttävään väsymykseen" – näin sujui tuoreen äidin ensimmäinen yö erossa vauvastaan

Teksti:
Sirkku Saariaho
Kuvat:
Tommi Mattila
Julkaistu: 10.5.2023
|
Muokattu: 10.5.2023
Hollolalaiset Mira ja Kalle Peranto olivat nukkua illallisen ohi lähdettyään ensimmäistä kertaa lomalle ilman vauvaa. Kun vanhemmat rentoutuivat hotellissa, tytär oppi mummolassa syömään kiinteitä.

Kun hollolalaiset Mira ja Kalle Peranto vaihtoivat ensimmäistä kertaa kahdestaan vapaalle Iida-vauvan syntymän jälkeen, ei kyyneleiltä vältytty, vaikka viisikuukautinen Iida tuhisi tyytyväisenä mummolassa.

”Mira kyynelehti ikävää, kun olimme ajaneet alle kilometrin mummolasta”, Kalle kertoo Miran nauraessa vieressä.

Iida oli nukkunut jo useamman kuukauden huonosti, ja vanhemmat olivat omien sanojensa mukaan ”järkyttävän väsyneitä”.

Päätös hotellilomasta ei kuitenkaan ollut helppo. Sosiaalisen median vauvaryhmissä ei kannustettu vanhempia pieniin irtiottoihin.

”Päätin kuitenkin, että määrittelemme itse sen, mikä on meille parasta. Lapsen hyvinvointi lähtee siitä, että vanhemmat voivat hyvin”, Mira sanoo.

Puhtaat lakanat houkuttelivat

Mira ja Kalle kertovat odottaneensa kaikkein eniten nukkumista.

”Odotin myös hotellin puhtaita lakanoita, jotka eivät tuoksahda kuolalle, maidolle ja vauvan pissalle”, Mira sanoo.

Kalle muistelee nukkuneensa viimeksi yhtä hyvin ennen raskautta.

Pariskunnalta oli jopa jäädä illallinen väliin, koska molempia väsytti aktiivisen päivän jälkeen – vaikka he olivat nukkuneet päiväunetkin.

Jos aamiaistarjoilu ei olisi loppunut yhdeltätoista, pariskunnan yöunet olisivat jatkuneet yli puolen päivän. Kalle muistelee nukkuneensa viimeksi yhtä hyvin ennen raskautta.

Iida nukkui kellon ympäri

Mummolassa Iida oli nukkunut kellon ympäri ja herännyt vain kerran. Iidan, Miran ja Kallen jälleennäkeminen oli riemukas. Kallen kertoo, ettei Mira malttanut mummolaan saavuttaessa ottaa edes kenkiä jalastaan, kun tällä oli niin kiire saada Iida syliin.

Pakastettu maito ei ollut kelvannut Iidalle, mutta kiinteä ruoka oli maistunut hyvin – ja maistuu edelleen.

”Iida oppi mummolassa syömään kiinteitä ruokia ja syö nyt kuin rekkamies”, Mira kertoo.

”Erossa olo taisi olla äidille ja iskälle rankempaa kuin Iidalle”, Mira ja Kalle summaavat.

Lue myös

Lisää aiheesta