Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mitä yhteistä on hiuslakalla ja Harley-Davidsonilla? Ilman niitä Popedan keikkamatkat eivät onnistuisi

Teksti:
Minna Perovuo
Kuvat:
Marjaana Malkamäki
Julkaistu: 17.5.2024
|
Muokattu: 17.5.2024
Popedan keulamiehet Olli Herman ja Costello Hautamäki kulkevat keikkamatkat kaksipyöräisillä. "Tien päällä on aina hyvä olo", sanoo Herman.

Kun Popedan pitkäaikainen kitaristi Costello Hautamäki kaartaa keikkapaikalle Harley-Davidsonin Road king -moottoripyörällä, on mahdollista, että mieheltä on jäänyt farkut kotiin ja jalassa on talvikengät. Pakkaaminen ei ole Hautamäen paraatilaji, mutta kitara soi lavalla komeasti lainahousuissakin. Hiuslakkaa saa kypärän alla litistyneeseen kampaukseen Popedan uudelta solistilta Olli Hermanilta.

Myös Herman tulee keikoille Harley-Davidsonilla. Hänellä on Sportster-mallista kustomoitu chopper, jolla on oma nimikin, Penelope. Hautamäki kiteyttää miesten halun ajaa juuri amerikkalaisilla unelmilla, joiden moottorin ääni resonoi koko kropassa ja kiiltävä kromi henkii rockia ja vapautta.

”Ne on isoja ja komeita.”

Molemmat miehet saivat moottoripyöräkuumeen jo pikkupoikana. Hautamäki hankki aikoinaan ajokortin vain saadakseen ajaa moottoripyörää, ja Hermanin suuri unelma toteutui Penelopen myötä. Keväällä kuivat tiet, hienot baanat ja vastaan tulevat moottoripyörät ovat saaneet liekin syttymään silloinkin, kun omaa pyörää ei ole ollut.

Keikkamatkojen lisäksi Popedan miehet käynnistävät moottorinsa aina kun mahdollista.

Olli Herman hurauttaa Helsingistä Porvooseen lounaalle ja nauttii pikkuteiden vaihtelevasta profiilista. Hän valitsee reitit, joilla välttää moottoritiet.

”Tien päällä on aina hyvä olo”, Herman kertoo moottoripyöräilyn viehätyksestä.

Hautamäki on tehnyt pitkiä reissuja myös eri puolilla Eurooppaa, ja keikkakesän jälkeen hän kääntää pyörän eturenkaan jälleen kohti etelää. Siitäkin huolimatta, että eräällä reissulla harrikan läpitunkeva ääni aiheutti hänelle kuulon herkistymisen. Se oireilee aika ajoin ja saa normaalit äänet jomottamaan korvia ja tuo ahdistusta.

Euroopan vuoristoteitä odotellessaan Hautamäki kuluttaa pohjolan asfalttia ja pysähtyy keikalta kotiin palatessaan ostamaan Iittalan ABC:ltä pitsan.

ABC palvelee kesäkulkijoita

  • Yli 90 liikennemyymälää ja lähes 400 automaattiasemaa ympäri Suomen.
  • Yli 300 sähköautojen latausasemaa, joissa on yhteensä noin 2 000 latauspistettä.
  • ABC Liikennemyymälöiden yhteydessä toimivissa ravintoloissa käy 10 miljoonaa ruokailijaa vuodessa.
  • ABC Liikennemyymälät palvelevat vuoden jokaisena päivänä.

Lue myös nämä jutut tien päältä

Lisää aiheesta