Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Portion Boysin Tiina on yöeläjä, jonka vauhti kiihtyy iltaa kohti myös kotona – ”Olen syntymästäni elohopea”

Teksti:
Minna Perovuo
Kuvat:
Eveliina Vuorma
Julkaistu: 23.10.2023
|
Muokattu: 13.11.2023
Hurjaa keikkatahtia painava Portion Boys on Suomen suosituin bilebändi. Vapaapäivinä Tiina Forsby käpertyy viltin alle päiväunille ja tanssii kotitöitä tehdessään.

Kello 9.00 Aamukahvit kauriita katsellen

“Vapaapäivinä venytän ja viivytän heräämistä mahdollisimman pitkään. Tarkkailen makuuhuoneen ikkunasta läheisen metsäniityn lintujen elämää ja ilahdun erityisesti, jos bongaan kauriita. Eläimet ovat minulle rakkaita, voimaannuttavia asioita.

Hipsuttelen tohveleissa kahvin keittoon ja juon aamukahvin takapihan terassilla luontoa katsellen, hiljaisuuden vallitessa. Keikkaelämän vastapainoksi kodin ympäristön rauhallisuus on minulle tärkeä henkireikä.”

Kello 10.00 Liikkeelle lenkkipolulle

“Aloitan päiväni ulkoilemalla. Pitkä kävely- tai juoksulenkki on tapani rentoutua. Nuoruuden taitoluisteluharrastuksen jälkeen juoksu ja kestävyysurheilu täyttivät vapaa-aikani, ja juokseminen on edelleen intohimoni. 20 kilometriä on minulle normaali lenkki, mutta rajujen keikkojen jälkeen palauttava kävely tai kevyt hölkkä on jaloille parempi vaihtoehto.

Kropan huoltaminen on myös keikoilla pärjäämisen edellytys: lavalla hypin ja olen enemmän jalat ilmassa kuin maassa. Olen aina ollut hyperaktiivinen ihminen, syntymästäni elohopea, joka käy ylikierroksilla, ellei saa energiaansa puretuksi. Välillä minunkin ehtymättömältä tuntuvat voimavarastoni tyhjenevät, mutta peruspankkini on iso. Kotona tanssin ja hassuttelen itsekseni, kun energiapiikki iskee.”

Kello 12.00 Lounaaksi aamupalaa ja viestien kimppuun

”Pidän puurosta, mutta heti heräämisen jälkeen ei ole nälkä. Keitän aamupuuron, paistan kananmunia ja paahdan leipää lounasaikaan, ulkoilun jälkeen. Kuuntelen samalla pienestä vaaleanpunaisesta radiostani juontajien höpötystä ja musiikkia.

Keikkaviikonlopun jälkeen käyn läpi työsähköposteja ja somen kautta tulleita fanien viestejä. Pyrin kommentoimaan jokaiselle jotakin, mutta se on tuntien työ, eikä aina mahdollista. Minulle tärkeää on vastata kiusaamista kohdanneille. Saan paljon viestejä kiusattujen lasten vanhemmilta, ja annan heille vertaistukea.

Tuotan myös sisältöä Portion Boysin sometileille, ja videoiden koostamiseen voisi käyttää vaikka koko päivän.”

Kello 15–17 Kodinhoitoa ja pyykkiä kotimaisen iskelmän tahtiin

”Minulla on pukeutumishuone, jonne räjäytän keikkalaukkuni sisällön. Pyykit eivät peseydy itsestään, vaan vaatteet ja kengät on huollettava ja järjesteltävä ennen kuin kassi pakataan taas uudestaan. Kuuntelen musiikkia, joka antaa kotitöihin virtaa ja saa minut laulamaan ja tanssimaan askareita tehdessäni. Kotimaisen iskelmän ja popin lyriikat ovat minulle tärkeitä.”

Kello 17–21 Sohvalta kauppaan ja takaisin sohvalle

”Elämän luksusta on käpertyä hetkeksi sohvalle viltin alle, jos silmää luppaisee. Päiväunien jälkeen käyn lähikaupassa puolisoni, Portion Boysin perustajan, Mikaelin kanssa. Keikoilla on tarjolla rasvaista ruokaa, joten kotona syömme kevyemmin. Mikael tykkää ruuanlaitosta ja kokkaa meille eksoottisempia annoksia. Minä teen makaronilaatikot ja muut perusruuat. Illalla rentoudumme saunassa tai ulkoporealtaassa. Kotisohvalla katsomme leffoja ja dokumentteja.”

Kello 22.00 Vauhti kiihtyy

”Vireystilani kasvaa illalla. Yöeläjänä valvon helposti kahteenkin asti: touhuan, siivoan tai teen rästihommia. Voisin helposti lähteä jopa lenkille. Keikkatyössä kertyy univelkaa, ja välillä yliväsymys näkyy nukahtamisen vaikeutena. Mielessäni pyörivät ilot, surut, huolet ja murheet, ja käyn niitä päässäni läpi. En halua painaa mitään asioita sivuun ja pohtiminen on terapeuttista asioiden pureksimista, mutta aiheuttaa sängyssä pyörimistä.

Pitkillä keikkamatkoilla nukumme bussissa, jossa meillä on jokaiselle oma äänieristetty tila. Minulla on siellä faneilta saatuja pehmoleluja ja vaaleanpunaiset pussilakanat. Bussin sängystä näkee ulos. Minusta on ihanaa katsella luontoa matkaa tehdessä. Jos lähtö on aikaisin aamulla, menemme jo illalla bussiin nukkumaan, jotta saamme mahdollisimman pitkät ja katkeamattomat unet.”

KAUPAN KAUTTA

OSTOSKORIINI PÄÄTYY YLEENSÄ kauraleipää, juustoa, leikkeleitä ja mitä mieli tekee. Olen sekasyöjä ja syön monipuolisesti kaikkea.

KÄYTÄN AIKAA uutuuksien etsimiseen. Välipalat, jugurtit tai rahkat päätyvät usein kokeiluun. Tämän hetken suosikkejani ovat uuniomenan ja persikan makuiset kreikkalaiset jugurtit.

KUN HALUAN HEMMOTELLA ITSEÄNI ostan jäätelöä ja karkkia. Olen sokerihiiri, joka rakastaa suklaata. En syö sokeria päivittäin, mutta ostan herkkuja, kun tekee mieli. En halua elää liian kurinalaisesti.

HEDELMÄ- ja VIHANNESOSASTOLLA ostan salaattiaineksia, banaania ja omenia. Käymme kaupassa puolisoni kanssa ja olemme tehokkaita hakemaan tarvittavat tuotteet.

EN OSTA KOSKAAN punajuurta. En pidä sen mausta, enkä voisi kuvitellakaan, että valmistaisin punajuuresta jotakin. Mutta jos jossakin on tarjolla punajuurta ruuan joukossa, syön sitä ja huomaan, että eihän se ollutkaan niin pahaa.

KUKA?

Tiina Forsby on Portion Boys-yhtyeen laulaja ja tunnelman nostattaja. Bilebändinä tunnettu Portion Boys teki läpimurron vuonna 2021 hitillään Vauhti kiihtyy ja on yksi tämän vuoden eniten keikkoja tekevistä yhtyeistä.

Asuu Etelä-Suomessa puolisonsa, Portion Boysin perustajan, Mikael Forsbyn kanssa.

Ajankohtaista S-ryhmälle tehty Tilipäivä-kappale ilmestyi syyskuussa.

Lue lisää

Lisää aiheesta