Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Satu Nuppola on hotelliaamiaisten ammattilainen, jonka päivä alkaa aamuneljältä myös vapaalla

Teksti:
Heta-Leena Sierilä
Kuvat:
Anton Sinelnikov
Julkaistu: 10.11.2023
|
Muokattu: 13.11.2023
Lappeenrannan Original Sokos Hotel Lappeen aamiaishoitaja Satu Nuppola saapuu töihin kukonlaulun aikaan. Aamiaispöydässä tarjoillaan Sadun sinappia, joka on tehty hänen äitinsä reseptillä.

Millainen elämänrytmi sinulla on?

“Rauhoitun illalla tosi aikaisin. Menen sänkyyn noin kello 20, lueskelen vähän aikaa ja nukahdan heti. Aamulla herään neljän maissa, sillä tykkään valmistautua rauhassa päivään ja juoda kahvia.

Kun vuoro iltapäivällä päättyy, touhuan koko päivän enkä nuku päiväunia.”

Miten työpäiväsi lähtee käyntiin?

“Työvuoroni alkaa kuudelta, mutta tulen työpaikalle puoli kuuden maissa. Kyselen yörespalta, paljonko meillä on asukkaita ja onko aamiaista tilattu huoneisiin. Otan vastaanotosta asukaslistat ja haen aamiaissalista kahvia.

Mietin tulevaa päivää ennen kuin alan touhuamaan. Katson, että aamiaispöytä on kunnossa ja kauniisti aseteltu.

On kiva aloittaa aamu rauhassa. Kun ensimmäiset asiakkaat tulevat kuudelta syömään, tiedän kaiken olevan valmista.”

Mitä muuta työhösi kuuluu?

“Normaalia asiakaspalvelua, siivoamista ja tiskaamista. Lisäksi katson päivän päätteeksi työvuoromiehitykset kuntoon seuraavaa päivää varten. Huolehdin yhdessä keittiöpäällikön kanssa myös siitä, että aamiaisemme on hotelliketjumme vaatimustason mukainen.

Minulle on tärkeää ylläpitää paikallisuutta aamiaispöydässämme. Varmistan aina, että tarjolla on itse tehtyjä tuotteitamme, lohitahnaa ja Sadun sinappia. Sadun sinapin toin mukanani vuosia sitten, ja se tehdään äitini reseptillä. Olen ylpeä siitä, että leipämme tulevat paikallisesta leipomosta Rikkilän leivästä, jonne neuvon asiakkaitamme ostoksille.”

Miten olet päätynyt tällaiseen työhön ja työaikaan?

“Olen tullut Original Sokos Hotel Lappeeseen töihin vuonna 1988. Olin välillä pari vuotta muualla töissä, ja tulin takaisin vuonna 1997. Viime vuonna tuli 25 vuotta täyteen Lappeessa. Aamiaishoitajana olen ollut viitisentoista vuotta. Koska olen aamuihminen, aikaisin herääminen sopii minulle hyvin.

Lisäksi hotellimaailma on tosi kiehtova. Viihdyn, koska täällä ei ole kahta samanlaista päivää. Täällä tapahtuu koko ajan ja on hektistäkin, mutta se on ihanaa.”

Miten rentoudut vapaa-ajallasi?

“Vapaapäivinäkin sisäinen kelloni herättää minut, mutta en ole pyrkinyt eroon siitä. On hyvä, että rytmi säilyy.

Minulla on isoäitini häälahjaksi saama Arabian Kesäkukka-sarjan kuppi, josta juon vapaapäivinäni tolkuttoman määrän kahvia. Rakastan kiireettömiä aamuhetkiä. Päiväksi lähden sienimetsään, marjastamaan tai talvisin avantouimaan.

Olen paljon yksin hektisen työn vastapainoksi. Siskoni perheen rescue-koira Dyny on minulle hyvin tärkeä. Liikun ja ulkoilen sen kanssa.”

Lue lisää