Uusi ravintolaskuri kertoo, jos ruokaostoksissasi on liikaa suolaa, rasvaa tai sokeria – näin se toimii | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
ravintolaskuri

Uusi ravintolaskuri kertoo, jos ruokaostoksissasi on liikaa suolaa, rasvaa tai sokeria – näin se toimii

Teksti:
Satu Savela
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 14.9.2020
Muokattu: 11.9.2020
S-mobiilista löytyvä ravintolaskuri näyttää ostosten terveysvaikutukset ja auttaa tekemään terveellisempiä valintoja.

S-ryhmän Omat ostot -palveluun tuli syyskuussa 2020 ravintolaskuri, josta voi seurata omien ostosten terveellisyyttä. Laskuri on kehitetty yhteistyössä johtavien ravitsemusasiantuntijoiden kanssa.

Miksi S-ryhmä kehitti asiakkailleen oman ravintolaskurin?

Kaupalla on erittäin tärkeä rooli kansanterveyden edistämisessä. Haluamme tarjota asiakkaillemme helpon työkalun, jonka avulla voi tehdä terveellisempiä valintoja ruokakaupassa. Terveellisten raaka-aineiden, kuten kalan ja kasvisten, kysynnän kasvu on ollut voimakasta.

Mikä on laskurin toimintaidea?

Ravintolaskuri näyttää kaikkien ostettujen tuotteiden suhteelliset ravintoarvot ja vertaa niitä virallisiin suosituksiin helposti ymmärrettävässä muodossa. Laskurista on helppo seurata niitä ravintoaineita, joiden kanssa suomalaisilla on haasteita. Tällaisia ovat esimerkiksi suola, rasva ja kuitu.

Miksi palvelu kannattaa ottaa käyttöön?

Yksittäisten ruokapakkausten ravintosisältötaulukkojen tutkiminen on varsin työlästä. Lisäksi ravintoaineiden saantisuositukset voivat olla epäselviä, eikä omaa kulutusta osata peilata niihin. Ravitsemustieteilijöiden mukaan erityisesti suolan saanti on suomalaisten suurimpia ongelmia, mutta keinoja niin sanotun piilosuolan seurantaan on ollut tähän saakka heikosti saatavilla.

Miten laskurin saa käyttöön?

Ravintolaskurin saa käyttöön lataamalla S-mobiilin ja avaamalla Omat ostot -osion. Palvelua voi käyttää myös pöytäkoneella kirjautumalla S-kanava.fi-sivustolle. Omat ostot -palvelussa voi seurata myös ruokaostostesi kotimaisuutta sekä hiilijalanjälkeä.

Asiantuntijat: S-ryhmän valikoimajohtaja Antti Oksa ja SOK Median kehitysaluevastaava Vesa Riihelä.

Lue myös