Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Prisma Kaaressa asiakkaista pyritään huolehtimaan kaikilla mahdollisilla tavoilla. Oman panoksensa antavat floristi Tanja Asposalo (vas.), Kaffepuodin työntekijä Nea Hänninen sekä Prisma Kaaren johtaja Ilkka Riiali.

Vau, miten upea muutos! Suomen suurin Prisma huokuu kauppahallin tunnelmaa – viihtyisä ravintolamaailma, kukkakauppa ja oma savustamo hurmaavat

Teksti:
Leena Lukkari
Kuvat:
Meeri Utti
Julkaistu: 2.2.2022
|
Muokattu: 2.2.2022
Aiemmin Kaaren Prismaan tultiin ostoslistan kanssa, nyt sieltä haetaan inspiraatiota ruoanlaittoon. Jos haluaa päästä helpolla, ravintolatasoisen ruoan voi napata myös mukaan – jopa kahdessa minuutissa.

Prisman uudistuksen huomaa heti hypermarketin kynnyksellä: Täällä on oikea kukkakauppa!

”Asiakkaat ovat ihastuksissaan. Heidän mielestään kukkakauppa tuli tarpeeseen”, floristi Tanja Asposalo kuvailee.

Kukkatilaus on helppo tehdä heti sisään tullessa, ja floristi ehtii sitoa kimpun sillä välin, kun asiakas tekee muut ostokset. Myynnissä on myös valmiita kimppuja kiireisille.

”Jätämme kimppuja myyntiin myös yöksi. Eihän sitä tiedä, jos joku päättää vaikka kosia keskellä yötä.”

Kannelmäen Prisma on auki vuorokauden ympäri.

Herkullista ja nopeaa

Uusi take away -osasto huomioi kiireiset lounasasiakkaat ja töistä väsyneenä kotiin paahtavat vanhemmat, joilla ei ole aina aikaa eikä voimia kiertää koko hypermarkettia ruokatarvikkeita hakeakseen.

”Take away -osasto syntyi asiakkaiden palautteista, joissa toivottiin annoksia kätevästi kassojen läheisyyteen”, Prisma Kaaren johtaja Ilkka Riiali kertoo.

Lämpökaapissa on tarjolla monenlaisia Prisma Kaaren ravintoloissa valmistettuja yksittäispakattuja aterioita joka päivä kello 10–18. Kylmästä löytyy salaatteja, täytettyjä patonkeja ja sushia.

”Tästä kun nappaat annokset koko perheelle, aikaa menee vain muutama minuutti.”

Kauppahallin tunnelmaa

Hypermarketin sydämeen on avattu ihania pieniä herkkutiskejä kukkuroillaan toinen toistaan houkuttelevampia herkkuja.

”Olemme luoneet tänne kauppahallimaista tunnelmaa, johon olemme hakeneet inspiraatiota ulkomailta”, Riiali kertoo.

Maistuisiko juustoista ranskalainen camembert vai mieluummin italialainen gorgonzola? Tai sittenkin espanjalainen manchego ja sveitsiläinen appenzeller?

Makkarat, kinkut ja monenlaiset leikkeleet ovat kauniissa keoissa.

Ruokamestari Heidi Emekli esittelee ylpeänä asiakkaiden suosikkeja.

”Kehuja saavat erityisesti oman savustamon palvikinkku ja porsaan kasleri.”

Myös raakamakkarat ovat suosittuja. Eniten menee riistamakkaraa ja rosmariinilammasmakkaraa. Sianlihaton makkarakin on saanut kiitosta.

”Maistuisiko camembert vai gorgonzola?”

Emekli kertoo, että raakamakkaran voi paistaa uunissa, grillissä tai vesitilkan kera kasarissa. Kuoreen kannattaa pistellä reikiä. Makkaran voi myös pursottaa keittoon kuten siskonmakkarat.

”Juuri tällaisia yksityiskohtaisia vinkkejä asiakkaat nykyään kaipaavat, ja siksi henkilökunnan koulutus on ollut osa uudistusta”, Riiali kertoo.

Prisma haluaa tarjota entistä henkilökohtaisempaa ja osaavampaa palvelua.

”Ennen ostoksille tultiin kauppalapun kanssa. Nykyään tullaan katsomaan, mitä ruoanlaittoideoita kaupasta voisi löytyä”, Heidi Emekli kuvailee.

Avotulen makua

Nyt herkkujen katselu alkaa tuntua kurinana vatsalaukussa. Ei hätää, Riiali haluaa esitellä Prisman sisään avatun uuden ravintolamaailman.

”Meille tullaan ostoksille kauempaakin, ja jos kauppareissut ovat pitkiä, tulee nälkä”, johtaja sanoo.

Tunnelmallisen ravintolamaailman muodostavat napolilaiseen pizzaan erikoistunut Papá Giovanni, rapeiden kanaherkkujen Siipiyhtiö sekä makeiden ja suolaisten pikkupurtavien Kaffepuoti.

”Ravintolaan voi tulla nauttimaan myös kaupan puolelta valittuja annoksia, kuten Itsudemon susheja tai palvelutiskin annoksia”, Riiali opastaa.

Kuin tilauksesta paikalle tulee kolme nuorta naista. He ovat valinneet kaupan puolelta salaatit, jotka he maksavat ravintolan itsepalvelukassalla ja istuutuvat ravintolan pöytään niitä nauttimaan.

Kuvaajan kanssa saamme maistiaisiksi vegaanisen Funghi – Pizza Biancan. Reunoiltaan napolilaisen pullea pizza on juuri sopivan rapsakka, ja siinä maistuu avotulen paahteinen aromi. Vegaanisen majoneesin päällä on portobello-sieniä, cashewpestoa, vaahterasiirappia ja tuoretomaattia. Hintakin on kohdillaan: 10,90 e!

Yhteistuumin

Ravintola keskellä hypermarkettia on niin sanottua grocerant-ajattelua. Termi tulee sanoista grocery store ja restaurant. Idean ydin on, että molemmat hyödyttävät toisiaan.

”Ravintola saa kaupan puolelta helposti laadukkaat raaka-aineet ja me saamme Prismaan ravintolatason take away -annoksia myyntiin”, Riiali kuvailee.

Suomen suurimman hypermarketin uudistus oli valtava urakka, ja hienosäätö jatkuu vielä pitkään.

”Onneksi minun ei tarvitse tehdä mitään yksin. Meillä on noin 300 taitavaa työntekijää ja lisäksi vuokratyövoimaa tasaamaan ruuhkahuippuja. Myös asiakkaiden panos on tärkeä. Teemme jatkuvasti muutoksia ja viilausta palautteiden pohjalta.”

Ja asiakkaita riittää. Haastattelua edeltävällä viikolla heitä asioi Prisma Kaaressa 80000.

Uudistunut Prisma Kaari

  • Helsingin Kannelmäessä toimiva Prisma Kaari on Suomen suurin Prisma. Nyt siellä on entistä laajempi valikoima ja enemmän paikallisia erikoisuuksia.

  • Enemmän koulutettuja ruokamestareita vastaamassa asiakkaiden kokkailuun ja raaka-aineisiin liittyviin kysymyksiin.

  • Myymälästä ostettavia ravintolatason take away -annoksia.

  • Viikonloppuisin pop up -suklaapuoti erikoissuklaineen.

  • Uudistunut savustamo, joka tarjoaa paikan päällä savustettua tuoretta kalaa ja lihaa.

Myymälän keskellä ravintolamaailma:

  • Nordic-henkinen kahvilaravintola Kaffepuoti, artesaanipizzoja tarjoava Papá Giovanni ja friteerattuja kanaherkkuja loihtiva Siipiyhtiö.

  • Ravintolassa voi nauttia myös myymälästä ostettuja annoksia.