Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sokoksella kosmetiikkamyyjänä työskentelevä Annie Muukka tekee videoita ratkaisuksi yleisiin meikkipulmiin. "Niillä voin havainnollistaa meikin tekoa paremmin kuin kertomalla vinkit."

YouTube teki Annie Muukasta meikkaajan – Katso Annien meikkitärpit juhlakauteen

Teksti:
Hanna Pesonen
Kuvat:
Minna Kurjenluoma
Julkaistu: 29.11.2022
|
Muokattu: 14.12.2022
Viisitoista tuotetta ja kahdeksan sivellintä. Se on tavallinen kattaus, kun meikkitaiteilija Annie Muukka, 37, tekee arkimeikkinsä. Ammattilaisen arsenaali ei silti ole edellytys kaikille, kauniin meikin saa jo muutamalla tuotteella.

”Kauniin meikin saa jo muutamalla tuotteella. Tiedän olevani hyperfokusoitunut kosmetiikkaan sekä työssä että vapaa-ajalla. Mutta kyllä minäkin laitan kiireessä ripset ja kulmat vasta junassa tai bussissa matkalla töihin”, Annie sanoo nauraen.

Annie työskentelee kosmetiikkamyyjänä Sokos-tavaratalossa Helsingissä yleensä iltavuorossa. Sen lisäksi hän tekee keikkoja meikkaajana ja sisältöä Instagram-tililleen. Hän päätyi siveltimen varteen akateemisen mutkan kautta. Lukion jälkeen Savitaipaleelta kotoisin oleva Annie opiskeli englannin kieltä Itä-Suomen yliopistossa.

Urakäännökseen sysäsivät lopulta YouTube-videot. Annie innostui katsomaan meikkitutoriaaleja ja alkoi tehdä niitä itsekin. Hän opiskeli maskeeraajaksi Helsingissä ja valmistui vuonna 2015.

”Olen ollut aina kiinnostunut meikeistä. Videot kirkastivat sen, että meikkaaminen on minun juttuni. Sain niistä inspiraatiota ja opin värien käyttöä.”

Meikin pysyvyys on monelle haaste

Työvuoronsa aluksi Annie pukee tavaratalossa vyötärölleen sivellinvyön. Sokoksella hän ei meikkaa asiakkaita, mutta pääsee kuitenkin ”hipsuttamaan” halukkaita siveltimillä.

”Kysyn herkästi, tarvitseeko asiakas apua. Tyypillinen vastaus on, että ei kiitos, mutta voitko kertoa tästä tuotteesta”, Annie naurahtaa.

”On hienoa näyttää, miltä vaikkapa tietty meikkivoide tai luomiväri näyttää kasvoilla. Itäsuomalaisena olen hirveä selittäjä ja annan paljon vinkkejä tuotteiden käyttöön.”

"Jos sinulla on raskaat luomet, sipaise aurinkopuuteria kevyesti myös luomivakoon varjostamaan sitä."

Asiakkaiden tyypillisimmät meikkipulmat liittyvät pysyvyyteen.

”Monella suomalaisella on itseni tavoin raskaat silmäluomet, jolloin eyeliner tai ripsiväri tarttuu kulmaluulle. Suosittelen pohjustamaan silmämeikin ja valitsemaan lämpimällä vedellä lähtevän maskaran. Se ei sotkeudu iholla mutta on helpompi poistaa kuin vedenkestävä ripsari.”

Annie oli kehittämässä Sokoksen luomaa AR-meikkifiltteriä ja suunnitteli sen viisi trendilookia. Hän on nähnyt jo monia upeita kuvia ja videoita somessa, kun ihmiset ovat kokeilleet filtterin meikkejä.

”Minulle oli tärkeää, että meikkityylit ovat paitsi trendikkäitä myös suomalaisille sopivia. Siksi ne sopivat myös laskeutuville luomille. Filtteri muistuttaa paljon oikeaa meikkiä ja antaa realistisen kuvan lopputuloksesta.”

Muista kosteutus ja oikea järjestys

Ihon kuivuus on monelle tuttu ongelma varsinkin talvisin. Anniella on kuiva ja paikoin atooppinen iho. Ihonhoidon merkitystä ei voi liikaa korostaa meikinpohjustuksessa. Meikki taas suojaa ihoa kosteuden haihtumiselta.

”Meikki levittyy paremmin kosteutetulle iholle. Kosteutta kannattaa kerrostaa iholle aamuin illoin. Hellä mutta tehokas puhdistus, hoitoneste, vesiseerumi, öljyseerumi ja voide ovat itselleni toimiva ihonhoitorutiini.”

Annie keskittyy tasaisen väriseen pohjameikkiin, joka syntyy meikki- ja peitevoiteella, varjostusvärillä, aurinkopuuterilla ja poskipunalla sekä meikinkiinnityssuihkeella. Hän meikkaa silmät näyttävästi.

”Minulle ei ole ongelma mennä töihin teatterimaskissa. Meikkini ei ole paksu, mutta silmissä voi olla 4–8 väriä. Käytän joka päivä vähän eri luomivärejä. Meikkivoide on silti tärkein olemukseni siivoava tuote.”

Kokeile! Kiireessä voit levittää iholle vain meikkivoiteen ja sen päälle aurinkopuuteria suurella siveltimellä poskiluiden alle ja kasvojen reunoille, jolloin meikki muotoilee kasvoja.

Silmämeikki kannattaa Annien mukaan tehdä ennen pohjameikkiä varsinkin, jos silmissä käyttää voimakkaita sävyjä. Näin silmistä variseva väri on helppo puhdistaa iholta.

Välillä Annie tekee sisältöjä Sokoksen ja Emotionin someen päivätyönsä lisäksi. Myös omalla Instagram-tilillään @anniemuukka Annie haluaa tarjota apua ja inspiraatiota.

”Teen usein videoita ratkaisuksi yleisiin meikkipulmiin. Niillä voin havainnollistaa meikin tekoa paremmin kuin kertomalla vinkit.” Annie kannustaa kokeilemaan eri tyylejä rohkeasti, sillä harjoitus tekee mestarin.

”Hyvä hetki treenata meikkaamista on iltaisin ennen kasvopesua. Monella on valitettavan huono meikkausitsetunto. Omia taitoja vähätellään, vaikka niitä selvästi on. Uskokaa kykyihinne!”

Meikki on parhaimmillaan leikkiä, joka tempaa mukaansa. Turhat säännöt kannattaa unohtaa.

”Glitterille ei ole ikärajaa, ja se voi olla mitä tahansa hennosta hohteesta kunnon kimallukseen. Meikkaaminen vie mennessään.”

Meikkifiltteri auttaa juhlameikissä – kokeile ilmaiseksi Instagramissa

Sokos on kehittänyt meikkityylien testaamiseen AR-meikkifiltterin, joka hyödyntää lisättyä todellisuutta. Mistä on kyse?

Sokoksen Instagram-tililtä löytyvän filtterin avulla voi kokeilla eri trendimeikkejä omille kasvoilleen helposti älypuhelimen kameran avulla.

Kokeiltavia meikkityylejä on viisi: heleään ihoon keskittyvä The Dewy, ruskea smoky eye -meikki The Sensual, graafinen silmänrajaus The Liner, sininen silmämeikki The Electric ja kimaltava silmämeikki The Glitterati.

Palvelun tavoite on antaa inspiraatiota, rohkaista kokeilemaan uusia tyylejä ja helpottaa meikkaamista. Sokoksen Instagramista löytyy vaihekohtaiset video-ohjeet meikkityylien tekoon. Filtteristä pääsee suoraan ostamaan lookeihin tarvittavat tuotteet Sokoksen verkkokaupasta.

Kokeile osoitteessa beta.sokos.fi tai suoraan Instagramissa @sokostavaratalot

Annien meikkitärpit juhlakauteen

  1. Yves Saint Laurent All Hours Foundation ja Lumenen Invisible Illumination Instant Glow sävyseerumi sekoitettuna antavat heleän mutta kestävän meikkipohjan.

  2. NYX Professional Makeup Glitter Primer -pohjustusaine kiinnittää irtokimalteen iholle takuuvarmasti.

  3. We Care Icon -meikkisiveltimien hinta-laatusuhde on erinomainen. Hyvät siveltimet nopeuttavat kauniin meikin tekoa.

  4. MAC Cosmeticsin ja Anastasia Beverly Hillsin luomiväripaleteista löytyy upeita sävyjä. Koostumukset ovat värikylläisiä ja pysyviä.

  5. Clarins Lip Comfort Oil -huuliöljy on rohtuneiden huulten pelastus. Se antaa kiiltoa ja hennon sävyn, jolle saa lisää voimaa huultenrajauskynällä. Trenditietoinen rajaa huulet ennen öljyn levitystä huulia tummemmalla, neutraalin sävyisellä kynällä.

Lue myös