Perunat
Laita perunat suolalla maustettuun veteen kattilaan. Lämmitä kiehuvaksi ja lisää joukkoon tilli. Kypsennä 8–12 minuuttia rauhallisesti poreillen riippuen perunoiden koosta.
Kokeile kypsyyttä välillä, älä ylikypsennä perunoita! Kaada vesi pois ja anna perunoiden höyrystyä jälkilämmöllä 3–4 minuuttia.
Kesävoi
Anna voin notkistua huoneen lämmössä.
Hienonna sipuli, matjessilli, ruohosipuli ja tilli hienoksi, sekoita voin joukkoon ja mausta seos vielä mustapippurilla.
Tarjoile perunat kesävoin kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
463
1938
33,8 g
21,4 g
33,8 g
2,8 g
2,2 g
4,4 g
12,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli