Bruce Oreckin kausi Yhdysvaltojen Suomen-suurlähettiläänä päättyi kaksi vuotta sitten, mutta Suomea hän ei malttanut jättää. Hän osti ison huoneiston Helsingin keskustasta ja remontoi sen kodikseen. Nykyisin Oreck viettää noin puolet vuodesta Suomessa ja luennoi yrittäjyydestä Aalto-yliopistossa. Lopun vuotta hän viettää muissa kodeissaan Meksikossa, New Yorkissa ja Coloradossa.
Helsingin-kodin keittiö on ylistys suomalaiselle puusepäntyölle ja designille. Oreck on teettänyt kaapistot loimukoivusta ja valinnut niiden eteen Eero Saarisen pöydän ja tuolit. Huone on tilava ja kaunis, ruoanlaittajan unelma.
Oreck tosin ei ole kiinnostunut kotikokkailusta. Hän syö mieluummin ravintolassa: pihviä, pizzaa tai jotain hiukan fiinimpää. Oreck kehuu Helsingin ravintolatarjontaa, mutta:
"Kaipaisin parempia etnisiä ravintoloita. Esimerkiksi todella tulista meksikolaista ruokaa ei Helsingistä saa."
Toivelistalla on myös lisää aamiaispaikkoja.
"Suomessa ei ole oikein kunnollista aamiaiskahvilakulttuuria."