Ylämaankarjan riistakäriste on hautunut leivinuunissa silkkisen pehmeäksi. Viisivuotias Anna ja kolmevuotias Aatos pistelevät sitä suihinsa hyvällä ruokahalulla.
"Perheen pitää syödä yhdessä, ja vanhempien täytyy olla silloin läsnä lapsille. On tärkeää, että lapset oppivat kertomaan ajatuksistaan, kuulumisistaan ja ruokamieltymyksistään", uskoo maatalousyrittäjä Niina Mayer.
Anna onkin esimerkiksi oppinut pyytämään lautaselleen "luulihaa", kun tarjolla on metsästysseuran tuomaa peuraa. Hän on huomannut, että siinä on mehevin maku.
Niina ja hänen miehensä Philipp Mayer luotsaavat lempääläläistä Mantereen luomutilaa. Tila on ollut Niinan suvulla vuodesta 1713. Siksikin ruoan tuotannon avaaminen ja aitojen makujen tarjoaminen omille lapsille on tärkeää.