Italialainen | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Konstailematon ikisuosikki italialainen ruoka

Broilerinleikkeet italialaisittain

Italialaiset ovat tunnettuja herkkusuita, joiden keittiöissä loihditaan yksinkertaisia, mutta kielenvieviä aterioita. Jo pelkästään maukkaista tomaateista, mozzarella- tai parmesaanipalasta, tuoreista yrteistä ja oliiviöljystä syntyy herkullinen salaatti, täyte pizzalle tai kastike pastalle.

Jaa Somessa

Ateriat valmistetaan ajan kanssa ja illalliseen kuuluu useita ruokalajeja. Raaka-aineiden laadusta tai klassikkoruokaohjeista ei tingitä.

Perinteinen ateria pitkän kaavan mukaan alkaa makuhermoja herättelevillä pienillä suupaloilla, eli antipastoilla. Tarjolla voi olla monien herkkujen lajitelma tai kotoisasti vain muutama oliivi, salami- ja patonkiviipale. Ensimmäinen varsinainen ruokalaji, primi piatti, on usein annos pastaa, risottoa tai gnocchia. Sen tarkoitus on täyttää vatsaa, jolloin pääruokaa, secondi piatti, riittää vähemmänkin. Italialaiset käyttävät monipuolisesti kalaa, kanaa, riistaa, lammasta, nautaa ja sisäelimiä. Lisukkeet, contorni, tilataan ravintolassa erikseen. Tavallisesti ne ovat keitettyjä tai grillattuja vihanneksia tai vihreää salaattia. Pitkän kaavan mukaan seuraavaksi syödään pala juustoa, formaggi, jonka jälkeen päästään jälkiruokaan, dolce. Tyypillisiä jälkiruokia ovat tiramisu ja pannacotta. Aterian päättää vahva espresso.