Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Riisipuuro kuuluu jouluun – näin keität täydellisen joulupuuron

Riisipuuro on joulun rakkaimpia ruokia ja se ainoa oikea joulupuuro. Näillä vinkeillä saat joulupuuron onnistumaan niin liedellä kuin uunissa. Katso reseptit myös vegaanisen riisipuuron valmistamiseen, riisipuuron lisukkeisiin ja jäljelle jääneen riisipuuron hyödyntämiseen.

Kun keität riisipuuron

  • Käytä puuroriisiä. Keitto-ohjeen löydät pussista.
  • Valitse keittämiseen täysmaito tai puurolle tarkoitettu maito.
  • Keitä riisejä ensin hetki pienessä määrässä vettä samalla sekoittaen, lisää vasta sitten maito vähitellen.
  • Keitä puuro hiljalleen hauduttaen.
  • Pidä kansi päällä.
  • Sekoita tasaisin väliajoin huolellisesti pohjaa myöten.
  • Lisää suola (ja manteli!) vasta keittämisen jälkeen valmiiseen puuroon.

Kun teet riisipuuron uunissa

  • Käytä tarpeeksi isoa vuokaa.
  • Valitse täysmaito tai puurolle tarkoitettu maito.
  • Lisää kaikki maito kerralla ja mausta suolalla.
  • Hauduta miedossa lämmössä (150 astetta) uunin alatasolla.
  • Peitä astia esimerkiksi foliolla.
  • Sekoittele silloin tällöin.