Maukkaimmat joululaatikot porkkanasta bataattiin – katso reseptit ja tuunausvinkit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Perinteinen porkkanalaatikko

Maukkaimmat joululaatikot porkkanasta bataattiin – katso reseptit ja tuunausvinkit

Porkkanalaatikko, lanttulaatikko ja imelletty perunalaatikko ovat joulun tärkeimpiä perinneruokia kinkun rinnalla. Nykyään moneen pöytään katetaan myös bataatti- tai punajuurilaatikkoa. Tee laatikot perinteisesti alusta asti itse, oikaise kasvissoseilla tai tuunaa valmislaatikot juhlaviksi.

Porkkanalaatikko

Mieto ja hieman makea porkkanalaatikko on joululaatikoista suosituin. Perinteisen porkkanalaatikon reseptiä voi oikaista helposti valmista sosetta käyttämällä. Vegaaninen porkkanalaatikko tehdään kaurajuomaan ilman kananmunaa ja rouskuvaan porkkanalaatikkoon lisätään appelsiinia ja kurpitsansiemeniä.

Lanttulaatikko eli lanttuloora

Maukkaan lanttulaatikon salaisuus on pitkä paistoaika. Anna vuoan viihtyä uunissa parin tunnin ajan, niin maut syventyvät ihanasti. Vegaaninen versio on helppo tehdä kaurajuomaa ja -kermaa käyttämällä. Voit myös tuunata valmiin lanttulaatikon astetta herkullisemmaksi smetanalla, piparkakkumausteella ja pekaanipähkinöillä.

Imelletty perunalaatikko

Niin samettista ja ihanan makeaa! Saat myös tuuvinkina tunnetusta imelletystä perunalaatikosta juuri oikeanlaista, kun huolehdit lämpötilasta ja maltat imellyttää perunasosetta riittävän kauan. Maukas vaihtoehto perinteiselle perunalaatikolle on siirapilla, voilla ja tilillä tuunattu valmisperunalaatikko.

Bataattilaatikko

Makea bataattilaatikko kuuluu joulupöydän uusiin tulokkaisiin. Moderniin joulupöytään sopii erityisen hyvin kookosmaidolla ja chilillä tuunattu bataattivuoka.

Punajuurilaatikko

Toinen joulupöydän uudemmista laatikkotulokkaista on kauniin punainen punajuurilaatikko.

Valmislaatikoiden tuunausvinkit

Aina ei tarvitse tehdä alusta asti itse. Kaupan valmislaatikoista saa helposti astetta maukkaammat muutamalla yksinkertaisella niksillä. Ohjeet pätevät 700 gramman valmislaatikoihin.

  • Sekoita porkkanalaatikkoon loraus kermaa ja hyppysellinen jouluisia mausteita, kuten kanelia, muskottipähkinää tai neilikkaa. Sekoita varovasti, että riisinjyvät eivät rikkoudu.
  • Mausta lanttulaatikko kermalla tai smetanalla ja lisää mukaan myös ruokalusikallinen siirappia. Porkkanalaatikon mausteet sopivat myös lanttulaatikkoon.
  • Valmiista perunalaatikosta ei saa imellettyä, mutta ihanan mehevää siitä tulee lorauksella kermaa tai nokareella voita. Imelletystä laatikosta tuttua makeutta saat vajaalla ruokalusikallisella siirappia.
  • Siirrä laatikot kauniisiin, paistonkestäviin vuokiin. Ripottele päälle korppujauhetta ja lisää pari nokaretta voita.
  • Paista 175-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia ja tarjoile joulupöydässä.

Koska on joulu – katso reseptit ja ideat vuoden rakkaimpaan juhlaan

Rentoudu ja unohda vaatimukset tai jouluta vaikka joka ilta. Löydä oma tyylisi joulusivultamme ja nauti vuoden ihanimmasta ajasta itsesi näköisellä tavalla. Koska on joulu.