Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Maukkaimmat joululaatikot porkkanasta bataattiin – katso reseptit ja tuunausvinkit

Porkkanalaatikko, lanttulaatikko ja imelletty perunalaatikko ovat joulun tärkeimpiä perinneruokia kinkun rinnalla. Nykyään moneen pöytään katetaan myös bataatti- tai punajuurilaatikkoa. Tee laatikot perinteisesti alusta asti itse, oikaise kasvissoseilla tai tuunaa valmislaatikot juhlaviksi.
Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 12.12.2016
|
Muokattu: 24.10.2023

Porkkanalaatikko

Mieto ja hieman makea porkkanalaatikko on joululaatikoista suosituin. Perinteisen porkkanalaatikon reseptiä voi oikaista helposti valmista sosetta käyttämällä. Vegaaninen porkkanalaatikko tehdään kaurajuomaan ilman kananmunaa ja rouskuvaan porkkanalaatikkoon lisätään appelsiinia ja kurpitsansiemeniä.

Lanttulaatikko eli lanttuloora

Maukkaan lanttulaatikon salaisuus on pitkä paistoaika. Anna vuoan viihtyä uunissa parin tunnin ajan, niin maut syventyvät ihanasti. Vegaaninen versio on helppo tehdä kaurajuomaa ja -kermaa käyttämällä. Voit myös tuunata valmiin lanttulaatikon astetta herkullisemmaksi smetanalla, piparkakkumausteella ja pekaanipähkinöillä.

Imelletty perunalaatikko

Niin samettista ja ihanan makeaa! Saat myös tuuvinkina tunnetusta imelletystä perunalaatikosta juuri oikeanlaista, kun huolehdit lämpötilasta ja maltat imellyttää perunasosetta riittävän kauan. Maukas vaihtoehto perinteiselle perunalaatikolle on siirapilla, voilla ja tilillä tuunattu valmisperunalaatikko.

Bataattilaatikko

Makea bataattilaatikko kuuluu joulupöydän uusiin tulokkaisiin. Kokeile moderniin joulupöytään fetalla ja pistaasilla kuorrutettua laatikkoa tai kookoskermalla ja chilillä tuunattua bataattivuokaa.

Punajuurilaatikko

Toinen joulupöydän uudemmista laatikkotulokkaista on kauniin punainen punajuurilaatikko. Lisää punajuurilaation joukkoon ohrasuurimoita ja smetanaa tai tee kiusaus, joka saa ihanan suolaisen silauksen fetasta.

Tuunaa kaupan valmislaatikoita tai testaa palsternakkalaatikkoa

Ota talteen niksit, joilla teet kaupan valmislaatikoista kuin kotitekoisia. Ehkäpä innostut kokkaamaan joulupöytään myös palsternakkalaatikon, joka on kivaa vaihtelua perinteisille joululaatikoille.

Joulun parhaat makuelämykset – katso reseptit ja ideat vuoden rakkaimpaan juhlaan

Löydä oma tyylisi joulusivultamme ja nauti vuoden ihanimmasta ajasta itsesi näköisellä tavalla.