Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Herkullisissa brownie-kuusissa maistuu joulu.

Joulun parhaat leivonnaiset – leivo joulu kotiin!

Aloita jouluun valmistautuminen tavoista parhaalla, leipomalla. Itse tehdyt piparit, pullat, kuivakakut ja tähtitortut ovat hyviä myyjäisviemisiä, toivottuja lahjoja ja ihana tapa piristää loppuvuoden arkea. Upota joululeivonnaisiin kauden makuja taateleista kaneliin ja suklaaseen ja anna kodin täyttyä joulun tuoksuista!

Leipominen tuo joulun kotiin

Jotta joulun valmistelu olisi sinulle mahdollisimman helppoa, kokosimme yhteen paikkaan kaikki parhaat leivontareseptimme joulun hetkiin. Aloitatko joulutunnelmaan virittäytymisen koko perheen piparitalkoista vai teetkö taateli- ja maustekakut valmiiksi pakkaseen? Kaipaatko joulupullan tai jouluisen juustokakun reseptiä loppuvuoden kahvihetkiin? Vai aiotko tehdä joulun ruokalahjoiksi saaristolaisleipiä ja joulukeksejä? Olipa leivontasuunnitelmasi mikä tahansa, täältä löydät siihen taatusti toimivan, S-kokeilukeittiön kehittämän ja testaaman reseptin!

Vinkki! Leivo tuoreena tarjottavat leivonnaiset, kuten pullat ja piiraat, hyvissä ajoin pakastimeen ja tarjoile vasta jouluna. Kuivakakut ja piparkakut säilyvät mehevinä pidempiäkin aikoja, mikäli herkkusuut eivät popsi niitä ennen aikojaan.

Se paras piparkakkutaikina ja erilaiset piparireseptit

Tee perinteinen piparkakkutaikina tai kokeile aloittelijaltakin taatusti onnistuvaa helppoa piparitaikinaa. Katso ohjeet pipareiden koristeluun ja tulosta piparkakkutalon kaava omaan tai koko perheen yhteiseen askarteluhetkeen. Piparien rinnalla jouluna maistuvat muutkin joulukeksit. Joululta maistuvia pikkuleipiä on kiva tarjota glögin kanssa tai antaa lahjaksi.

Joulutortut makeina ja suolaisina

Luumuhillolla täytetyt tähtitortut on helppo leipoa vaikka arki-illan iloksi. Kokeile makeiden torttujen eri täytteitä ja muotoja tai tee vaihteeksi suolaisia joulutorttuja. Valmiista torttu-, lehti- ja voitaikinoista syntyy muitakin nopeita joululeivonnaisia. Joulun maut voi tuoda myös croissant-taikinasta tehtyihin leivonnaisiin, kuten piparkakku-vaniljakierteet todistavat.

Jouluisia kuivakakkuja ja leipiä myyjäisiin ja lahjaksi

Taatelikakku, maustekakku ja piimäkakku ovat joulun suosituimpia kuivakakkuja. Moni aloittaa joululeipomisen juuri näistä, sillä kakut säilyvät mehevinä pakkasessa ja viileässä kaapissakin viikon verran. Saaristolaisleipä ei myöskään pahastu viikon tai parin säilytyksestä, mutta muut joululeivät kannattaa leipoa korkeintaan muutamaa päivää ennen syömistä. Mietitkö jouluvalmisteluiden ajoittamista? Katso kätevä muistilista koko kuukaudelle!

Joulupullat ja kranssit

Tavallinen pulla muuttuu jouluiseksi, kun sujautat kierteisiin suklaata, piparia, sahramia ja muita joulun makuja. Kranssi sopii juhlavampaankin pullahetkeen.

Jälkiruoaksi jouluista juustokakkua tai jouluhalko

Jouluiset juustokakut maistuvat loppuvuoden juhlissa ja kahvihetkissä, mutta kaunis kakku sopii hyvin myös aaton jälkiruoaksi. Toinen suosittu joulupöydän jälkiruoka on ranskalaisperäinen jouluhalko, joka on kuin suomalainen kääretorttu. Ja toki joulupöytään voi tehdä täytekakun tai mehevän suklaakakunkin!

Muista myös joulukarkit!

Joulun aikaan kotikeittiössä syntyy leivonnaisten lisäksi erilaisia joulukarkkeja ja -makeisia. Suklaatryffelit, fudget ja joulusuklaa ovat leivonnaisten tapaan ihania lahjoja.

Joulu on ihania leivonnaisia pullollaan! Tässä kaikki reseptit joulun leivontaan