Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ihon suojaaminen pakkaselta

Teksti:
Katja Kokko, artikkelia on päivitetty 10.5.2016.
Kuvat:
Thinkstock
Julkaistu: 3.12.2015
|
Muokattu: 31.8.2020
Suojaa talvi-iho täyteläisellä voiteella.

Talvella kuiva huoneilma, pakkanen, kylmä viima, auringon puute ja suuret lämpötilaerot ovat iholle rasitus. Vaikutukset näkyvät ihon hilseilynä, punoituksena ja katkenneina pintaverisuonina eli couperosana.

Kesällä käytetty perus- tai kosteusvoide ei välttämättä riitä kosteuttamaan pintakuivaa talvi-ihoa. Jo ensimmäisten pikkupakkasten saavuttua voiteen voi vaihtaa täyteläisempään. Tarvittaessa voiteen alla voi käyttää kosteuttavia tehotippoja tai -öljyä.

Joissakin kosmetiikkasarjoissa on erillinen ulkoiluvoide, joka on tarkoitettu ihon suojaksi talvipakkasille. Sitä levitetään ohut kerros iholle hyvissä ajoin ennen ulkoilua.

Hoida myös kaulan ihoa. Kaula suojataan usein korkeilla kauluksilla ja huiveilla, jolloin iho ei saa tarpeeksi ilmaa ja sen väri muuttuu elottomaksi, iholle tulee ryppyjä sekä epäpuhtauksia.

Silmänympärysvoiteen ja huulivoiteen käyttöä ei pidä myöskään unohtaa, koska niiden ohut iho hilseilee, halkeilee ja rohtuu talvella helposti.

Ihonhoidon ABC talvella

  • Vaihda talvikaudeksi tuhdimpaan kosteus- tai hoitovoiteeseen.
  • Käytä silmänympärysiholle ja huuliin niihin tarkoitettuja voiteita.
  • Suojaa ihoa pakkasella peittävällä pukeutumisella.
  • Muista aurinkovoide aurinkoisella talvisäällä.
     

Omalle iholle sopivat tuotteet löytyy kokeilemalla.

Lisää aiheesta