Spagetti on rakkautta lautasella
Vuonna 1877 32-vuotias Pietro Barilla avasi pienen leipä- ja pastakaupan Parman kaupunkiin osoitteeseen Strada Vittorio Emanuele 252. Pienessä putiikissaan Pohjois-Italiassa Pietro Barilla teki päivittäin kilokaupalla pastaa puisella pastapuristimella. Pietrolle oli tärkeää valmistaa pasta huolellisesti valitusta durumvehnästä, jonka jokainen jyvä on kypsynyt Italian auringon alla. Sama periaate pätee tänäänkin.
Pietron unelma oli tehdä yksinkertaista, mutta täydellistä pastaa – sellaista, joka valmistetaan rakkaudella ja nautitaan koko perheen voimin yhteisen pöydän ääressä, juhlistaen arjen pieniä hetkiä.
Tänään Barillaa luotsaavat Pietron lapsenlapsenlapset. He ovat jatkaneet perheyritystä perinteitä vaalien, kuitenkin modernisoiden yrityksen toimintaa. Barillan ylpeydenaiheita ovat edelleen perheomisteisuus, laadukkaat raaka-aineet sekä italialaisen ruokaperinnön vaaliminen. Yhteinen hetki hyvän pastan äärellä on Barillalle pyhä asia.
Yli 140 vuotta myöhemmin Barilla on maailman suurin pastan valmistaja ja Barilla® Spaghetti on maailman myydyin pasta. Paitsi että se ei ole vain pastaa – se on pohja muistoille, joita syntyy ruokapöydän ympärillä.