Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Ohita uusimmat korttijutut -karuselli
Barilla – yksinkertaista, mutta täydellistä pastaa

Barilla – yksinkertaista, mutta täydellistä pastaa

Teksti:
Barilla
Kuvat:
Barilla
Julkaistu: 27.1.2025
|
Muokattu: 30.1.2025
Kaupallinen yhteistyö / Barilla®. Spagettia ja pestoa tai pastakastiketta – paljon muuta ei sitten tarvitakaan. Barillan huippulaadukkaat tuotteet tuovat helpotusta arjen kiireisiin. Nappaa reseptit alta ja muista päivittää kauppalista!

Spagetti on rakkautta lautasella

Vuonna 1877 32-vuotias Pietro Barilla avasi pienen leipä- ja pastakaupan Parman kaupunkiin osoitteeseen Strada Vittorio Emanuele 252. Pienessä putiikissaan Pohjois-Italiassa Pietro Barilla teki päivittäin kilokaupalla pastaa puisella pastapuristimella. Pietrolle oli tärkeää valmistaa pasta huolellisesti valitusta durumvehnästä, jonka jokainen jyvä on kypsynyt Italian auringon alla. Sama periaate pätee tänäänkin.

Pietron unelma oli tehdä yksinkertaista, mutta täydellistä pastaa – sellaista, joka valmistetaan rakkaudella ja nautitaan koko perheen voimin yhteisen pöydän ääressä, juhlistaen arjen pieniä hetkiä.

Tänään Barillaa luotsaavat Pietron lapsenlapsenlapset. He ovat jatkaneet perheyritystä perinteitä vaalien, kuitenkin modernisoiden yrityksen toimintaa. Barillan ylpeydenaiheita ovat edelleen perheomisteisuus, laadukkaat raaka-aineet sekä italialaisen ruokaperinnön vaaliminen. Yhteinen hetki hyvän pastan äärellä on Barillalle pyhä asia.

Yli 140 vuotta myöhemmin Barilla on maailman suurin pastan valmistaja ja Barilla® Spaghetti on maailman myydyin pasta. Paitsi että se ei ole vain pastaa – se on pohja muistoille, joita syntyy ruokapöydän ympärillä.

Hyvä kastike on oikotie onneen – valitse suosikkisi kolmesta helposta pastareseptistä

Spagetti on monessa suomalaisperheessä helppojen arkiruokien listan kärjessä. Se taipuu rakkaudella tehdyksi lohturuoaksi, taidokkaasti valmistetuksi juhla-ateriaksi tai ihan vaan pikaiseksi lounaaksi.

Nopeutta ja helppoutta lisäävät Barillan täyteläiset pestot.

  • Pesto alla Genovese on monen kotikeittiön luottopakki. Runsaasti tuoretta Genovese-basilikaa yhdistettynä Pecorino Romano DOP ja Grana Padano DOP -juustojen aitoon makuun tuovat Italian lautasellesi.
  • Pesto Rosso sisältää runsaasti tomaattia, mikä tekee kastikkeesta pehmeän. Grana Padano DOP -juusto ja Modenan balsamiviinietikka ovat olennainen osa Pesto Rossoa, joka taipuu pasta-annoksiin, mutta myös vaikkapa leivälle tai salaattiin.

Barilla®-pestokastikkeet on valmistettu ilman lisättyjä säilöntä- tai väriaineita. Ja hei, älä unohda Barillan tuttuja tomaattikastikkeita. S-kaupat.fi ruokaverkkokaupasta löydät Barillalta kuusi herkullista tomaattikastiketta ja kolme erilaista pestokastiketta. Klik klik ja ääntä kohti!

Alta löydät kolme helppoa ja herkullista Barilla-reseptiä, joiden kanssa et voi epäonnistua. Vain muutamalla ainesosalla valmistat nopean päivällisen tai lounaan kahdelle tai useammalle. Nämä pyöräytät helposti vaikkapa työkavereille toimistolla!

Psst! Pastaa keittäessä täydellinen määrä suolaa on yksi teelusikallinen, eli 7 grammaa yhteen litraan vettä. Nappaa Barillan reseptit ostoskoriin täältä.

Spagettia tomaattikastikkeessa
Kahdelle hengelle

Ainekset

  • 160 g Spaghetti n° 5 Barilla
  • 200 g Barilla tomaattikastiketta, Classico tai Basilico
  • 20 g oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • suolaa ja pippuria
  • tuoretta basilikaa
  1. Kuullota kokonainen valkosipulinkynsi pannulla oliiviöljyssä.
  2. Lisää pannulle Barilla tomaattikastike ja suolaa ja pippuria. Poista valkosipulinkynsi muutaman minuutin jälkeen.
  3. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Lisää pasta tomaattikastikkeen sekaan ja sekoita. Tarjoile tuoreiden basilikalehtien kera.

Barilla® Spaghettia, paahdettuja tomaatteja ja pestoa
Kuudelle hengelle

Ainekset:

  • 500 g Barilla® Spaghettia
  • 1 purkki Barilla® Pesto alla Genovese -pestokastiketta
  • 1 paketti kirsikkatomaatteja puolitettuina
  • 2 ruokalusikallista ekstra-neitsytoliiviöljyä
  • 1 rosmariininoksa
  • suolaa
  1. Kypsennä tomaatit ja rosmariininoksa pannulla ruokalusikallisessa oliiviöljyä. Lisää ripaus suolaa.
  2. Keitä samalla Barilla® Spaghetti kattilassa pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta keitinvesi mutta säästä pieni määrä erillisessä kupissa.
  3. Kun tomaatit ovat pehmenneet lisää keitetty Barilla® Spaghetti niiden sekaan. Sammuta liesi ja poista rosmariininoksa.
  4. Lisää Barilla® Pesto alla Genovese -pestokastike ja vähän keitinvettä, jotta ruoasta tulee kermainen. Koristele basilikanlehdillä.

Barilla® Spaghettia pestolla, perunalla ja pavuilla
Kahdelle hengelle

Ainekset:

  • 160 g Barilla® Spaghettia
  • 80 g Barilla® Pesto alla Genovese -pestokastiketta
  • 100 g perunaa
  • 150 g vihreitä papuja
  1. Kuori perunat ja pilko ne noin sentin kokoisiksi kuutioiksi.
  2. Huuhtele vihreät pavut ja pilko ne noin 3 sentin pituisiksi.
  3. Keitä Barilla® Spaghettia kattilassa 7–8 minuuttia. Lisää sitten pilkotut vihreät pavut ja perunakuutiot pastan sekaan ja keitä vielä 4–5 minuuttia. Valuta keitinvesi mutta säästä pieni määrä erillisessä kupissa.
  4. Kaada pasta, pavut ja perunat kulhoon ja lisää Barilla® Pesto alla Genovese -pestokastike ja vähän keitinvettä. Sekoita ja tarjoile.

Lisää aiheesta