Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Helppo, herkullinen, terveellinen – valitse kaikki kolme!

Teksti:
SJØ
Kuvat:
SJØ
Julkaistu: 4.10.2022
|
Muokattu: 4.10.2022
Kaupallinen yhteistyö / SJØ. Nopea ja hyvänmakuinen ruoka ei voi olla kovinkaan terveellistä, terveyttä edistävän ja herkullisen ruoan valmistaminen puolestaan vaatii rutkasti aikaa ja vaivannäköä. Olet luultavasti kuullut tämän ruokaan liittyvän “valitse kaksi” -väittämän?

SJØ Kirjolohifileepalat ja lohijauheliha todistavat moiset väitteet vääriksi! Nopeudessaan ja helppoudessaan ne taipuvat niin kiireisen arkipäivän ateriaksi kuin juhlaillalliseksi. Lohijauhelihalla tuunaat tutut lempiruoat, kuten tortillat ja lehtipihvit terveellisempään suuntaan, mausta tinkimättä.

Kätevän kokoisesta, valmiiksi miedosti suolatusta ja ruodottomasta kirjolohifileepalasta loihdit lisäksi wokit, keitot, pasta-annokset tai tietenkin mehevän uunilohen perheen ruokapöytään. Vaihtamalla punaisen lihan lohijauhelihaan tai kirjolohifileepalaan tulee ruokavalioon kuin huomaamatta lisää kalaa, joka sisältää runsaasti D-vitamiinia, hyviä Omega-3-rasvahappoja sekä proteiinia.

Nämä reseptit eivät siis ole pelkästään suussasulavan herkullisia, vaan myös reilusti terveellisempiä! Ja mikä parasta, ne onnistuvat kokemattomammaltakin kokkaajalta, sillä lohijauheliha ja kirjolohifileepala ovat aivan yhtä nopeita ja vaivattomia valmistaa kuin jauhettu punainen liha tai kanapalat. Kuutioi tai suikaloi, paista pannulla tai uunissa ja mausta oman maun mukaan!

Näihin ohjeisiin jäät taatusti koukkuun!

Lohijauhelihatortillat

  • 300 g (1 rasia) SJØ Lohi Jauhelihaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl taco- tai muuta meksikolaista mausteseosta
  • 6 kpl tortillalettuja
  • muutama salaatinlehti
  • 300 g guacamolea
  • 150 g ranskankermaa
  • 300 g tomaattisalsaa
  1. Paista Lohijauheliha ja lisää joukkoon Taco-mausteseos.
  2. Lämmitä tortillat uunissa tai mikroaaltouunissa. Levitä tortilloille guacamolea, ranskankermaa ja tomaattisalsaa. Lisää lohijauhelihaa, salaattia, sekä halutessasi muita täytteitä oman makusi mukaan. Tarjoile heti.

Lohilehtipihvi smash-tyyliin

2 kpl

  • 300 g (1 rasia) SJØ Lohijauhelihaa
  • Öljyä paistamiseen
  • Suolaa ja mustapippuria
  1. Jaa lohijauheliha kahteen osaan ja pyörittele niistä kaksi pyöreän muotoista palaa. Lisää paistinpannulle tilkka öljyä ja kuumenna pannu kuumaksi. Laita lohijauheliha keskelle kuumaa pannua, aseta pannun ja lohijauhelihapyörykän päälle arkki leivinpaperia ja paina leveällä kattilanpohjalla pyörykkä tasaisen ohueksi pihviksi.
  2. Vinkki: paina kattilalla pihviä noin 10 - 15 sekuntia niin saat tasaisen rapean kullanruskean pinnan pihviin.
  3. Käännä pihvi ja paista pihviä n. 1 minuutti myös toiselta puolelta. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile maustevoin, perunamuusin ja vihannesten kera.

Tutustu tuotteisiin tarkemmin: sjo.fi

Lisää aiheesta