Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Asiantuntija: Asunnon myynnissä olennaista on realistinen hintapyyntö

Teksti:
Matti Remes
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 3.8.2017
|
Muokattu: 31.8.2020
S-Pankin kehityspäällikkö Päivi Huttunen kehottaa valmistautumaan asunnon myyntiin huolellisesti.

Asuntokauppa on aina taitolaji, mutta erityisen huolellista valmistelua oman talon, asunnon tai perintömökin myyminen vaatii muuttotappioalueilla. Riski on, että ostajaa voi joutua odottamaan pitkään vähäisen kysynnän vuoksi.

S-Pankin kehityspäällikkö Päivi Huttunen suosittelee aloittamaan hyvissä ajoin, vaikka myynti olisi ajankohtainen vasta vuosien päästä.

"Paikallisesta hintatasosta pääsee jyvälle, kun seuraa internetin ja paikallislehtien myynti-ilmoituksia."

Asunto-osakeyhtiössä hyvä tietolähde on yleensä isännöitsijä, joka tietää talosta myytyjen asuntojen kauppahinnat ja niiden kunnon. Paras asiantuntija on kuitenkin paikkakunnan hyvin tunteva kiinteistönvälittäjä.

"Hinta-arvion teettäminen ei maksa mitään. Sitä kannattaa pyytää useammalta välittäjältä, jotta tarjouksia voi verrata."

Huttunen muistuttaa, että korkeimman hinta-arvion antanut välittäjä ei ole välttämättä paras. Ratkaisevia ovat myyntitaidot ja paikallistuntemus.

Jos hinnan määrittää aluksi liian korkeaksi, kohteelle voi syntyä vääränlainen imago.

"Oleellista on, että asunnon pyyntihinta on realistinen. Jos hinnan määrittää aluksi liian korkeaksi, kohteelle voi syntyä vääränlainen imago. Siitä on vaikea päästä eroon."

Moni asuntokauppaa suunnitteleva pohtii, saisiko hintaa nostettua remontoimalla asuntoa ennen myyntiä. Yleispätevää neuvoa tähän on vaikea antaa, sillä jokainen kohde on erilainen.

"Ostajia on joka lähtöön. Yksi etsii remontoitavaa kotia, toinen muuttovalmista."

Lisää aiheesta

Asuntomarkkinoiden kurimus: Kun kodista tulee vankila

Lisää aiheesta