Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Elokuun kirjavinkit

Koostaja:
Tarja Västilä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 22.7.2014
|
Muokattu: 31.8.2020
Loppukesästä sukelletaan Risto Räppääjän sekä Ellan ja kavereiden uusimpiin seikkailuihin.

Nuoren piikatytön vaiheista kertova romaanisarja on yltänyt toiseen osaan. Jo ykkösosa sai mainion vastaanoton, ja ihme olisi, jos Idan pestautuminen lapsenpiiaksi Sibeliuksen perheeseen ei kiinnostaisi samalla tapaa. Kurkistus kulttuurisuvun elämään on herkullinen lähtökohta.

Aino Sibelius ja Ida saavat yhtälailla tuta Janne-herran sävellystyön tuskista, taiteellisista voitoista ja viftireissuista eli kansallissäveltäjän juopotteluretkistä Helsingin humuun. Siinä sivussa piikakin varttuu aikuiseksi ja alkaa ottaa vastuuta omasta elämästään.

Kannattaa vilkaista kirjailijan perustamia Facebook-sivuja Syrjästäkatsojan tarinoita -sarjalle. Sieltä löytyy Enni Mustosen kirjoitustyössä käyttämiä arkistolähteitä sekä romaaneissa esiintyviä historiallisia henkilöitä, paikkoja, tapahtumia ja ilmiöitä. Lukijan halu tietää lisää tyydyttyy oivallisesti. Kirjailijan taidokas fiktio pääsee kiehtovaan lentoon faktojen siivittämänä.

ENNI MUSTONEN: LAPSENPIIKA. 368 s. Otava.

Kirjoja on saatavilla Prismoista ja Sokoksista. Valikoimat vaihtelevat myymälöittäin.

Lisää aiheesta