Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kauluspaidan pesu ja silittäminen

Teksti:
Kaisa Virtanen ja Yhteishyvän toimitus. Artikkelia on päivitetty 12.5.2016.
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 12.5.2016
|
Muokattu: 31.8.2020
Onko hiki kellastanut paidan kainalot tai meikkivoide värjännyt kauluksen? Hyvin huollettu paita pysyy siistinä ja näyttää tyylikkäältä.

Paidan pesu

Älä säilytä paitaa likaisena, sillä lika kellastuttaa paitaa. Paidan voi joutua pesemään jo yhden käyttökerran jälkeen, mutta tuuletuskin voi riittää.

Puuvillapaidat puhdistuvat kunnolla vasta 60-asteisessa pesussa, mutta pesuohjelmaksi on hyvä valita hellävarainen. Nestemäinen pesuaine sopii hyvin.

Valkoiset paidat pestään erikseen valkaisevalla pesuaineella. Monivärinen paita pestään päävärin mukaisen pyykin mukana.

Paita kuivuu siististi, kun sen oikoo leveälle henkarille kuivumaan.

Tahrojen poistaminen

Tahrat irtoavat parhaiten tuoreeltaan. Kokeile tahranpoistoon marseille-saippuaa, sappisaippuaa tai nestemäistä pesuainetta.

Vinkki! Valkoisten puuvillapaitojen hikitahroihin voi kokeilla sitruunahaposta ja astianpesuaineesta tehtävää tahnaa (suhde 1:1). Tahna saa vaikuttaa useamman tunnin, minkä jälkeen vaate pestään normaalisti.