Lukijan kysymys: Miten eroon pihamaan muurahaisista? - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lukijan kysymys: Miten eroon pihamaan muurahaisista?

Miten eroon pihamaan muurahaisista?

Muurahaiset vaeltavat joskus puutarhasta jopa talon sisälle saakka. Mikä avuksi? Tässä asiantuntijan neuvot.

Jaa Somessa
Koostaja
Yhteishyvä
Asiantuntija
tuotantoasiantuntija Leena Huhtama, Hämeen ammattikorkeakoulu, sekä lehtori, puutarhaopettaja Virpi Väre ja lehtori Eija Rekola Hämeen ammatti-instituutti, Lepaa
Kuvat
SOK

Miten puutarhasta saisi hävitettyä muurahaiset, kuitenkaan myrkyttämättä ruokakasveja? Ongelmana aina sisälle asti vaeltavat lukuisat murkut.

Nimimerkki kfcv

Muurahaiset pitävät kuivasta maasta, suojatuista paikoista, kuten harson alla olemisesta, ja usein myös hieman kosteista puurakenteista. Esimerkiksi puuhake katteena ja kivet tai laatat kasvimaalla voivat tarjota muurahaisille sopivia pesimispaikkoja.

Kasvimaata tai ruukkua kannattaa siis kastella säännöllisesti – toki kasvilaji huomioon ottaen. Tärkeintä olisi paikantaa varsinainen muurahaisten pesä, ei vain niiden kulkureittejä, ja kastella sitä reilusti. Joskus myös pesän lapioiminen multineen ja vienti muualle voi auttaa.

Muurahaisten karkottamiseen, tai ainakin niiden ohjailuun, voi kokeilla erilaisia vahvoja mausteita kuten kanelia, currya tai pippureita. Muurahaiset vierastavat vahvoja mausteita ja hakeutuvat muualle. Suolaa ja leivinjauhetta on myös käytetty, mutta kumpikaan ei ole kasvualustaan liuetessaan hyväksi kasveille.

Julkaistu: 1.7.2016
Muokattu: 6.8.2019
Jaa Somessa