Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Säilytä kesäkukat kauniina koko kesän

Teksti:
Heidi Hänninen
Asiantuntija:
Sarri Kukkonen, palstaviljelijä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 18.6.2015
|
Muokattu: 31.8.2020
Kesäkukat ovat lähes takuuvarma keino saada pieneenkin pihaan tai parvekkeelle väriloistoa. Seuraavien vinkkien avulla saat kukat kukoistamaan koko kesän.

1. Valitse juuri omalle pihallesi tai parvekkeellesi sopivat lajit. Jos paikka on kovin kuuma ja aurinkoinen, valitse auringosta pitäviä kukkia. Esimerkiksi pelargoniat kestävät hieman kuivumista.

2. Älä pihistele kasvien hankinnassa, jotta saat istutuksestasi näyttävän. Valitse istutukseen eri lajeja, jotka kukkivat porrastetusti alku-, keski- ja loppukesällä. Esimerkiksi remontoivat ruusulajikkeet kukkivat pääkukinnan jälkeen vielä uudestaan.

3. Suurissa istutuksissa istutusalueelle kannattaa upottaa isompi muoviruukku, jonne on helppo pudottaa toinen ruukku kukkineen. Näin osan istutuksesta saa uusittua helposti ja kukintajaksoa pidennettyä.

4. Valitse varjoisaan paikkaan valkoiset kukat, sillä ne loistavat illallakin. Sen sijaan punaiset kukat häviävät helposti iltahämyyn.

5. Kastele ja lannoita säännöllisesti. Kesäkukkia tulisi lannoittaa aina elokuun loppuun saakka. Muista kukkien kastelu myös lomalla ja hanki kukille tarvittaessa kastelija lomasi ajaksi.

6. Nypi kuihtuneet kukat, sillä monet kesäkukat jaksavat kukoistaa silloin paremmin. Nypittäviä lajeja ovat muun muassa orvokki, pelargonia, petunia ja tähtisilmä.

7. Ryhdy toimeen heti, jos huomaat kasveissa tuholaisia. Näin estät niiden leviämisen.

Katso videolta vinkit kesäkukkien kasteluun lomamatkan aikana.

Lisää aiheesta