Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Syyskuun kirjavinkit

Koostaja:
Tarja Västilä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 21.8.2014
|
Muokattu: 31.8.2020
Pimenevissä illoissa uppoudutaan esimerkiksi Tapio Rautavaaran elämään, Leena Lehtolaisen dekkariin ja Anja Snellmanin tarinaan siskostaan Marusta.

Ensi vuonna tulee kuluneeksi sata vuotta suuren laulajan, urheilijan ja elokuvanäyttelijän syntymästä. Juhlavuoden aattona on kunnia perehtyä monitaituri Tapio Rautavaaran elämään.

Köyhien olojen kasvatti kärsi lapsuudessa aliravitsemuksesta. Pelastukseksi koitui urheilu, joka voimisti nuortamiestä. Keihäänheitosta Tapsa nappasi muun muassa Suomen mestaruuksia, EM-pronssia ja olympiakultaa. Jousiammunnasta hän sai kultaa sekä SM- että MM-kilpailuissa.

Rautavaaran ääni tuli suomalaisille tutuksi sota-aikana. Tuolloin hän juonsi, soitti levyjä ja lauloi radiossa. Sodan jälkeisinä vuosikymmeninä mies kitaroineen reissasi ahkerasti ympäri Suomea. Laulajanura kesti yli 30 vuotta, jonka aikana Rautavaara lauloi levylle yli 300 laulua. Elokuvaroolejakin kertyi parisenkymmentä.

Kirja perustuu laajaan lähdeaineistoon, tutkimuskirjallisuuteen ja aikalaisten muistelmiin. Kirjoittajalla oli käytössään myös kymmeniä tunteja Rautavaaran haastatteluja, jotka Juha Numminen nauhoitti aikoinaan muistelmateosta varten. Mukana ovat disko- ja filmografia sekä urheilusaavutukset. Mustavalkoiset valokuvat kertovat oman tarinansa.

Ässäpokkari on yksinmyynnissä S-ryhmässä 8. joulukuuta asti.

LASSE EROLA: TAPSA − TAPIO RAUTAVAARAN ELÄMÄ. 650 s. WSOY.

Kirjoja on saatavilla Prismoista ja Sokoksista. Valikoimat vaihtelevat myymälöittäin.

Lisää aiheesta