Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ulkomaille lähdössä? Huolehdi, että nämä maksuvälineet ovat mukana!

Teksti:
Katri Riihivaara
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 28.5.2018
|
Muokattu: 31.8.2020
Onni Thulesius, 30, lähtee kesällä vaellusreissulle Pohjois-Norjaan. Hän miettii, millaisia maksuvälineitä ottaisi mukaan. S-Pankin tuoteryhmäpäällikkö Marketta Lundell neuvoo Thulesiusta S-Etukortilla maksamisessa.

Millaisia maksuvälineitä minun kannattaa pakata ulkomaanmatkalle?

Matkalle kannattaa ottaa mukaan ainakin kaksi maksukorttia siltä varalta, että toinen rikkoutuu tai häviää. Vähän paikallista valuuttaa on hyvä olla lompakossa, mutta suuren käteismäärän kantaminen mukana voi olla riski. Varastetun tai hävitetyn kortin kun voi nopeasti sulkea, käteistä on vaikeampi saada takaisin.

Voinko maksaa S-Etukortilla myös ulkomailla?

Kyllä. Jos kortissasi on Visan logo, voit maksaa sillä kaikissa paikoissa, missä Visa käy. Näitä paikkoja on yli 44 miljoonaa eri puolilla maailmaa.

Voinko nostaa rahaa ulkomailla vihreällä kortilla?

Voit nostaa käteistä S-Etukortti Visalla joko tilin tai luoton puolelta riippuen korttisi ominaisuuksista. EU-maissa viisi euromääräistä käteisnostoa kuukaudessa tililtä ovat ilmaisia ja sen jälkeen nostot maksavat euron kappaleelta. Luoton puolelta nostosta peritään aina 2,50 euroa ja 3 prosenttia noston määrästä.

Kortissani on lähimaksuominaisuus, onko sen käyttö turvallista reissussa?

Lähimaksun käyttäminen on ulkomailla ihan yhtä turvallista kuin kotimaassa. Maksutavasta riippumatta pidä kortti aina näkösällä.

S-Pankin tuoteyhmäpäällikkö Marketta Lundell neuvoo S-Etukortilla maksamisessa.

Lue lisää

Lisää aiheesta