Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Verhoista tehty pesupussi ja kutistuneet sukat: Lukijoiden pyykinpesuvinkit ja -mokat

Koostaja:
Yhteishyvän toimitus
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 15.1.2014
|
Muokattu: 31.8.2020
Yhteishyvä.fi:n pyykinpesukyselyssä lukijat jakoivat parhaimmat pyykinpesuvinkkinsä ja kertoivat pahimmista pyykinpesumokistaan.

Mikä on paras pyykinpesuvinkkisi?

"Pesen vaatteet aina väärinpäin ja noudatan orjallisesti pesuohjetta. Näin harvemmin sattuu mitään mokia."

"Osta laadukkaita tuotteita, joita voi pestä ohjeen mukaisesti vuodesta toiseen."

"Lajittelu on ainakin värjäytymisen kannalta kaiken A ja O. Lajittelu vie myös tilaa, jonka vuoksi meillä suositaan korkeita ja kapeita pyykkikoreja. Korin koko on sama kuin yhden koneellisen, eli heti kun kori täyttyy, pyykki nakataan koneeseen ja pestään."

"Minulle korvaamaton tahranpoistaja on ollut sappisaippua. Ei ole vielä löytynyt sen voittajaa."

"Pinttyneet hikitahrat saa pois liottamalla vaatetta etikka-vesiseoksessa ennen pesua."

"Päällysvaatteita ei todellakaan tarvitse pestä joka käyttökerran jälkeen. Parempi käyttää aluspaitoja ja pestä niitä kuin kalliimpia ja parempia päällysvaatteita."

"Olen ommellut vanhasta mummolan valoverhosta jättikokoisen pesupussin. Siinä uskaltaa pestä esimerkiksi suihkuverhon pelkäämättä, että painonauha irtoa koneeseen tai pitkät nauhat menevät solmuun pyykin ympärille."

"Nykyään suosiossa olevat farkkulegginsit kannattaa laittaa muovipussiin ja pakastimeen muutamaksi tunniksi. Hajut lähtee ja pöpöt kuolee. Näin vältät turhaa vaatteen kuluttamista. Näkyvä lika vaatii toki konepesun."

"Värinkerääjäliinat toimivat ja ovat todellinen apu yhden hengen taloudessa, jossa ei aina tule täysiä koneellisia."

"Pyöritän villavaatteet hangessa, harjaan ja tuuletan."

Mikä on pahin pyykinpesumokasi?

"Olin juuri tehnyt itselleni pitkävartiset palmikkovillasukat. Epähuomiossa toinen sukista meni pyykkikoneeseen ja kutistui 5-vuotiaan pikkusiskoni jalkaan sopivaksi. No, heitin sitten toisenkin koneeseen. Pikkusisko sai itselleen upeat sukat."

"Pesen sukat aina hygieniasyistä 60 asteessa. Välillä ostan vääränlaisia sukkia, ja koko kutistuu. Käytän niitä sitten pölyjen pyyhkimiseen."

"Mieheni on ravintola-alalla, ja liittomme alkuaikoina pesin hänen koko valkoisen paitapyykin vaaleanpunaiseksi. En saanut kiitosta, ja itseäni vasta harmittikin."

"Kerran heitin vessapaperirullan koneen päältä pyykkikoneeseen. Huh huh, mikä sotku!"

"Olin nuorena tyttönä apulaisena kauppiasperheessä. Herrakauppiaalla oli tapana pitää seteleitä eturintataskussa. En muistanut tyhjentää taskua, ja pesin setelit paidan mukana. En saanut syytettä rahanpesusta, vaan pankissa vaihtoivat setelit uusiin. Pari sataa markkaa oli siihen aikaan iso raha. En muuten saanut potkujakaan."

"Mieheni uusi neule kutistui ensimmäisessä pesussa pikkupaidaksi. En uskaltanut kertoa, vaan hain kaupasta uuden."

"Milloin kaivan pesukoneesta rahaa, sytkäreitä tai muttereita. Tällä viikolla löysin komeasti turvonneen käyttämättömän terveyssiteen, sillä pesin käsilaukkuni. Ovat ne siteet imukykyisiä!"

"Pesin pienen pehmolelun koneessa, koska pesuohjeessa luki 40 astetta. Sauma oli auennut koneessa ja koko koneellinen pyykkiä oli täynnä superlonnöyhtää."

"Olen pessyt kännykän 60 asteen pesussa. Hyvin toimii vieläkin."

"Huulipuna oli jäänyt tarkistuksesta huolimatta farkkujen taskuun. Sen seurauksena koko pyykkikoneellinen vaatteita oli pesun jälkeen pilkullista ja meni roskiin."