Irrota savojinkaalista kanta ja leikkaa uloimmat lehdet irti (n. 12 kpl). Ryöppää kaalinlehdet nopeasti kiehuvassa vedessä ja nosta sieltä suoraan jääkylmään veteen niin, että kaalinlehdet jäähtyvät.
Keitä kananmunat kypsiksi, noin 8-9 minuuttia kiehuvassa vedessä. Hienonna salottisipulit ja herkkusienet sekä kaalista ylijääneet pienemmät lehdet. Paista kasvikset voissa niin, että sienet saavat hieman väriä. Kuori ja pilko kananmunat. Lisää pinaatti, juusto sekä kananmunat kasvisten joukkoon ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Nosta kaalinlehdille 2-3 ruokalusikallista täytettä kaalinlehden koosta riippuen ja rullaa kääryleeksi. Aseta kaalikääryleet uunivuokaan, nostele päälle voinokareita ja paista 15 minuuttia 200-asteisessa uunissa niin, että kääryleet saavat hieman väriä.
Tarjoile kaalikääryleet kuumennetun Kulman Keittiön perunamuusin ja puolukkahillon kera.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
381
1597
21,6 g
10,6 g
25,2 g
15,6 g
5,2 g
18,0 g
1,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli