Yhteistyössä: Kulman Keittiö

60 min

Nappaa talteen!
Itse tehdyt kaalikääryleet vaativat hiukan aikaa, mutta lopputulos on vaivan arvoinen. Tarjoile kaalikääryleet Kulman Keittiön muusin ja puolukkahillon kera.
| 1 kpl | iso savoijinkaali |
| 6 kpl | kananmunaa |
| 2 kpl | salottisipulia |
| 200 g | herkkusieniä |
| 2 rkl | voita |
| 100 g | pinaattia |
| 100 g | raastettua juustoa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria myllystä |
| 2 rkl | voita |
| 400 g | kulman keittiön perunamuusia |
| 1 dl | puolukkahilloa |
Irrota savojinkaalista kanta ja leikkaa uloimmat lehdet irti (n. 12 kpl). Ryöppää kaalinlehdet nopeasti kiehuvassa vedessä ja nosta sieltä suoraan jääkylmään veteen niin, että kaalinlehdet jäähtyvät.
Keitä kananmunat kypsiksi, noin 8-9 minuuttia kiehuvassa vedessä. Hienonna salottisipulit ja herkkusienet sekä kaalista ylijääneet pienemmät lehdet. Paista kasvikset voissa niin, että sienet saavat hieman väriä. Kuori ja pilko kananmunat. Lisää pinaatti, juusto sekä kananmunat kasvisten joukkoon ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Nosta kaalinlehdille 2-3 ruokalusikallista täytettä kaalinlehden koosta riippuen ja rullaa kääryleeksi. Aseta kaalikääryleet uunivuokaan, nostele päälle voinokareita ja paista 15 minuuttia 200-asteisessa uunissa niin, että kääryleet saavat hieman väriä.
Tarjoile kaalikääryleet kuumennetun Kulman Keittiön perunamuusin ja puolukkahillon kera.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Itse tehdyt kaalikääryleet vaativat hiukan aikaa, mutta lopputulos on vaivan arvoinen. Tarjoile kaalikääryleet Kulman Keittiön muusin ja puolukkahillon kera.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | iso savoijinkaali |
| 6 kpl | kananmunaa |
| 2 kpl | salottisipulia |
| 200 g | herkkusieniä |
| 2 rkl | voita |
| 100 g | pinaattia |
| 100 g | raastettua juustoa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria myllystä |
| 2 rkl | voita |
| 400 g | kulman keittiön perunamuusia |
| 1 dl | puolukkahilloa |
Irrota savojinkaalista kanta ja leikkaa uloimmat lehdet irti (n. 12 kpl). Ryöppää kaalinlehdet nopeasti kiehuvassa vedessä ja nosta sieltä suoraan jääkylmään veteen niin, että kaalinlehdet jäähtyvät.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | iso savoijinkaali |
Keitä kananmunat kypsiksi, noin 8-9 minuuttia kiehuvassa vedessä. Hienonna salottisipulit ja herkkusienet sekä kaalista ylijääneet pienemmät lehdet. Paista kasvikset voissa niin, että sienet saavat hieman väriä. Kuori ja pilko kananmunat. Lisää pinaatti, juusto sekä kananmunat kasvisten joukkoon ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Nosta kaalinlehdille 2-3 ruokalusikallista täytettä kaalinlehden koosta riippuen ja rullaa kääryleeksi. Aseta kaalikääryleet uunivuokaan, nostele päälle voinokareita ja paista 15 minuuttia 200-asteisessa uunissa niin, että kääryleet saavat hieman väriä.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 6 kpl | kananmunaa |
| 2 kpl | salottisipulia |
| 200 g | herkkusieniä |
| 2 rkl | voita |
| 100 g | pinaattia |
| 100 g | raastettua juustoa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 2 rkl | voita |
| 1/2 tl | mustapippuria myllystä |
Tarjoile kaalikääryleet kuumennetun Kulman Keittiön perunamuusin ja puolukkahillon kera.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | kulman keittiön perunamuusia |
| 1 dl | puolukkahilloa |
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
386
Energiaa kcal
1616
Energiaa kj
21,6 g
Rasvaa
10,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,0 g
Hiilihydraatteja
15,8 g
Sokereita
5,4 g
Kuituja
18,2 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
386
Energiaa kcal
1616
Energiaa kj
21,6 g
Rasvaa
10,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,0 g
Hiilihydraatteja
15,8 g
Sokereita
5,4 g
Kuituja
18,2 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli