Ylikypsä rosmariini-possunniska ja Kulman Keittiön hunajapaahdettuja palsternakkoja ja keltajuuria
Ylikypsä rosmariini-possunniska ja Kulman Keittiön hunajapaahdettuja palsternakkoja ja keltajuuria
Yhteistyössä

Ylikypsä rosmariini-possunniska ja Kulman Keittiön hunajapaahdettuja palsternakkoja ja keltajuuria

Arvostele resepti
6 Annosta

Useita tunteja

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Kulman Keittiön hunajapaahdetut juurekset ovat täydellinen lisuke niin arkeen kuin juhlaan. Tarjoile ne porsaan kasslerin ja itse tehdyn maustevoin kera.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 1/2 kgporsaan niskaa eli kassleria
1/2 kplruukku rosmariinia
1 - 2 tlhienoa merisuolaa
1 - 2 tlmustapippuria
150 gvoita
ripaus suolaa
600 gkulman keittiön hunajapaahdettuja palsternakkoja ja keltajuuria
1/2 kplruukku tuoretta rosmariinia

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Ota possu huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Riivi rosmariinin lehdet irti varsista ja hienonna. Hiero lehdet lihan pintaan suolan ja pippurin kanssa. Kääri liha folioon ja laita paistomittari kiinni paksuimpaan kohtaan. Kypsennä kiertoilmauunissa 175 asteessa (tavallisessa uunissa 200 asteessa) kunnes sisälämpötila on 95 astetta. Tämä vie noin 3 h uunista ja lihapalan koosta riippuen.

    MääräAinesosa
    1 1/2 kgporsaan niskaa eli kassleria
    1/2 kplruukku rosmariinia
    1 - 2 tlhienoa merisuolaa
    1 - 2 tlmustapippuria
  2. 2

    Tee rosmariinimaustevoi. Pilko voi kuutioiksi ja jätä huoneenlämpöön. Kun voi on pehmeää sekoita joukkoon loput hienonnetut rosmariininlehdet ja ripaus suolaa oman maun mukaan.

    MääräAinesosa
    1/2 kplruukku rosmariinia
    150 gvoita
    ripaus suolaa
  3. 3

    Leikkaa kypsästä possunniskasta 4 pihviä ja laita pihvien päälle maustevoita. Nauti lämmitettyjen Kulman Keittiön hunajapaahdettujen palsternakkojen ja keltajuurten kera. Folion sisälle jäänyttä paistolientä voi hyödyntää vaikka kastikkeena.

    MääräAinesosa
    600 gkulman keittiön hunajapaahdettuja palsternakkoja ja keltajuuria

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Kuvat:
Foody Allen / Jenni Virta
27.9.2019
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä