Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pekoni-sipulipiirakka

timer-icon45 min  (josta 20 min aktiivista)
Fork and knife
10 Palaa
Fork and knife
10 Palaa
Pekonin suolaisuus ja sipulin makeus täydentävät toisiaan herkullisesti tässä mehevässä piiraassa.

Ainekset

400 g
(1 pkt) piirakkataikinaa suolaiseen leivontaan (pakaste)

Täyte

250 g
(2 isoa) sipulia
170 g
(1 pkt) pekonia
1 rkl
valkoviinietikkaa
2 rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
150 g
(1 ps) cheddarjuustoraastetta
3 kpl
kananmunaa
2 dl
(1 prk) ruokakermaa
150 g
(1 prk) ranskankermaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 28 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja esipaista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

400 g
(1 pkt) piirakkataikinaa suolaiseen leivontaan (pakaste)
2

Kuori ja suikaloi sipulit. Suikaloi ja paista pekoni pannulla. Siirrä pekonit lautaselle. Hauduta sipulit pehmeiksi pannulla noin 10 minuuttia ja lisää etikka.

250 g
(2 isoa) sipulia
170 g
(1 pkt) pekonia
1 rkl
valkoviinietikkaa
3

Yhdistä pekonit ja sipulit. Mausta timjamilla ja pippurilla. Levitä pekoni-sipuliseos kerroksittain juuston kanssa pohjan päälle. Sekoita munat, kerma ja ranskankerma kulhossa, kaada täytteen päälle.

2 rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
150 g
(1 ps) cheddarjuustoraastetta
3 kpl
kananmunaa
2 dl
(1 prk) ruokakermaa
150 g
(1 prk) ranskankermaa
4

Paista piirakkaa noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta on kullanruskea.

Miltä maistui?(8 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 19.1.2025
|
Muokattu: 30.1.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

226

945

19,5 g

10,5 g

2,3 g

2,2 g

0,5 g

9,4 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

400 g (1 pkt) piirakkataikinaa suolaiseen leivontaan (pakaste).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli