Ravintolajohtaja Riikka Juslenius, millainen on ravintola Zetorin jouluaatto?
Se on suomalainen, lämmin ja maistuva. Aattona meillä vierailee joulupukki, josta sekä turistit että lapset ovat yhtä innoissaan. Lapsille on joulupaketteja.
Miten ravintolan joulunaika eroaa muista päivistä?
Varsinkin jouluaattona ruokailijoita on paljon. Selvä enemmistö myynnistämme on ruokaa. Aattona on melko rauhallista meininkiä. Joulupäivä ja tapaninpäivä alkavat muistuttaa enemmän tavanomaista ravintolailtaa.
Millaiset ovat ravintoloiden joulumarkkinat Helsingissä?
Ravintoloita on paljon auki toisin kuin takavuosikymmeninä, jolloin hiljennyttiin kotoisaan joulunviettoon. Yleisesti on hieman normaalia hiljaisempaa, ja asiakkaina on paljon turisteja.
Onko työntekijöitä vaikea houkutella joulun vuoroihin?
Tarjokkaita on aina ollut mukavasti. Tuplapalkka houkuttelee, ja monet sinkut viettävät joulun mieluusti töissä.
Vuoropäällikkö Sami Sattanen on ollut jouluisin töissä viimeiset viisi vuotta. Millaisia asiakkaita Zetorissa on jouluna?
Meillä on hyvin paljon turisteja, jotka viettävät joulun Helsingissä. Lisäksi on perheiden ja sukulaisten kokoontumisia, mutta myös yksin joulua viettäviä helsinkiläisiä.
Onko jouluaatolla omia vakioasiakkaita?
Eräs herra tulee aina aattona syömään pyttipannua joulun kunniaksi. Parina jouluna useampi perhe on tullut yhdessä seurueessa.
Millainen on jouluaaton tunnelma?
Kyllä täällä on vahva joulufiilis jo koristeidenkin takia. Kaikki ovat hyvällä päällä ja iloisella joulumielellä.
Millaista ruokaa Zetorissa syödään jouluna?
Zetorissa on tarjolla normaali à la carte, jossa on keittiömestarin jouluinen suositusannos. Pyttipannua menee jouluisin paljon. Erillistä joulupöytää ei ole.