Yhteistyössä: Food Market Herkku

15 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kolme ihanaa ja erilaista kastiketta parsalle.
| Havaijilainen poke-kastike | |
|---|---|
| 1 kpl | kevätsipuli |
| 1 tl | raastettua inkivääriä |
| 3 rkl | soijakastiketta |
| 2 rkl | seesamiöljyä |
| 2 tl | sriracha-chilikastiketta |
| 2 tl | seesaminsiemeniä |
| Pekonimajoneesi | |
| 85 g | (n. puoli pakettia) pekonia |
| 1 dl | täysmajoneesia |
| 2 rkl | hienonnettua ruohosipulia |
| Salsa verde | |
| 2 kpl | pientä valkosipulinkynttä |
| 1 dl | hienonnettua, tuoretta lehtipersiljaa |
| 3 rkl | hienonnettua, tuoretta basilikaa |
| 3 rkl | hienonnettua, tuoretta minttua |
| 3 kpl | sardellifileetä |
| 1 rkl | kapriksia |
| 2 dl | dijoninsinappia |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| muutama kierros mustapippuria myllystä | |
| 1 dl | oliiviöljyä |
Havaijilainen poke-kastike
Viipaloi kevätsipuli. Yhdistä se inkiväärin, soijan, öljyn ja chilikastikkeen kanssa. Viimeistele seesaminsiemenin.
Pekonimajoneesi
Paista pekoni rapeaksi pannulla. Nosta leivinpaperille valumaan. Kuutioi pekoni.
Sekoita jäähtynyt pekoni ja ruohosipuli majoneesiin
Salsa verde
Kuori ja hienonna valkosipulit. Laita ne yrttien, sardellien, kapristen ja sinapin kanssa tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi tahnaksi. Valuta joukkoon sitruunamehu ja mausta mustapippurilla. Lisää oliiviöljyä niin paljon, että kastikkeesta tulee lusikoitavaa.


Yhteistyössä: Food Market Herkku

Kolme ihanaa ja erilaista kastiketta parsalle.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Havaijilainen poke-kastike | |
| 1 kpl | kevätsipuli |
| 1 tl | raastettua inkivääriä |
| 3 rkl | soijakastiketta |
| 2 rkl | seesamiöljyä |
| 2 tl | sriracha-chilikastiketta |
| 2 tl | seesaminsiemeniä |
Pekonimajoneesi | |
| 85 g | (n. puoli pakettia) pekonia |
| 1 dl | täysmajoneesia |
| 2 rkl | hienonnettua ruohosipulia |
Salsa verde | |
| 2 kpl | pientä valkosipulinkynttä |
| 1 dl | hienonnettua, tuoretta lehtipersiljaa |
| 3 rkl | hienonnettua, tuoretta basilikaa |
| 3 rkl | hienonnettua, tuoretta minttua |
| 3 kpl | sardellifileetä |
| 1 rkl | kapriksia |
| 2 dl | dijoninsinappia |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| muutama kierros mustapippuria myllystä | |
| 1 dl | oliiviöljyä |
Havaijilainen poke-kastike
Viipaloi kevätsipuli. Yhdistä se inkiväärin, soijan, öljyn ja chilikastikkeen kanssa. Viimeistele seesaminsiemenin.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 tl | seesaminsiemeniä |
| 2 tl | sriracha-chilikastiketta |
| 2 rkl | seesamiöljyä |
| 3 rkl | soijakastiketta |
| 1 tl | raastettua inkivääriä |
| 1 kpl | kevätsipuli |
Pekonimajoneesi
Paista pekoni rapeaksi pannulla. Nosta leivinpaperille valumaan. Kuutioi pekoni.
Sekoita jäähtynyt pekoni ja ruohosipuli majoneesiin
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 rkl | hienonnettua ruohosipulia |
| 1 dl | täysmajoneesia |
| 85 g | (n. puoli pakettia) pekonia |
Salsa verde
Kuori ja hienonna valkosipulit. Laita ne yrttien, sardellien, kapristen ja sinapin kanssa tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi tahnaksi. Valuta joukkoon sitruunamehu ja mausta mustapippurilla. Lisää oliiviöljyä niin paljon, että kastikkeesta tulee lusikoitavaa.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 dl | oliiviöljyä |
| muutama kierros mustapippuria myllystä | |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 2 dl | dijoninsinappia |
| 1 rkl | kapriksia |
| 3 kpl | sardellifileetä |
| 3 rkl | hienonnettua, tuoretta minttua |
| 3 rkl | hienonnettua, tuoretta basilikaa |
| 1 dl | hienonnettua, tuoretta lehtipersiljaa |
| 2 kpl | pientä valkosipulinkynttä |
436
Energiaa kcal
1822
Energiaa kj
41,0 g
Rasvaa
7,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,5 g
Hiilihydraatteja
9,8 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
6,8 g
Proteiinia
4,4 g
Suolaa
436
Energiaa kcal
1822
Energiaa kj
41,0 g
Rasvaa
7,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,5 g
Hiilihydraatteja
9,8 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
6,8 g
Proteiinia
4,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl kevätsipuli, 1 tl raastettua inkivääriä, 2 rkl seesamiöljyä, 2 tl Sriracha-chilikastiketta, 2 kpl pientä valkosipulinkynttä, 1 dl hienonnettua, tuoretta lehtipersiljaa, 3 rkl hienonnettua, tuoretta minttua, 3 kpl sardellifileetä, 1 rkl kapriksia, muutama kierros mustapippuria myllystä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli