Kolme ihanaa kastiketta parsalle.
Kolme ihanaa kastiketta parsalle.
Yhteistyössä

3 x uudenlainen kastike parsalle

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min (josta 15 min aktiivista)

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Kolme ihanaa ja erilaista kastiketta parsalle.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

Havaijilainen poke-kastike

1 kplkevätsipuli
1 tlraastettua inkivääriä
3 rklsoijakastiketta
2 rklseesamiöljyä
2 tlsriracha-chilikastiketta
2 tlseesaminsiemeniä

Pekonimajoneesi


85 g(n. puoli pakettia) pekonia
1 dltäysmajoneesia
2 rklhienonnettua ruohosipulia

Salsa verde

2 kplpientä valkosipulinkynttä
1 dlhienonnettua, tuoretta lehtipersiljaa
3 rklhienonnettua, tuoretta basilikaa
3 rklhienonnettua, tuoretta minttua
3 kplsardellifileetä
1 rklkapriksia
2 dldijoninsinappia
2 rklsitruunanmehua
muutama kierros mustapippuria myllystä
1 dloliiviöljyä

Valmistus

  1. 1

    Havaijilainen poke-kastike

    Viipaloi kevätsipuli. Yhdistä se inkiväärin, soijan, öljyn ja chilikastikkeen kanssa. Viimeistele seesaminsiemenin.

    MääräAinesosa
    2 tlseesaminsiemeniä
    2 tlsriracha-chilikastiketta
    2 rklseesamiöljyä
    3 rklsoijakastiketta
    1 tlraastettua inkivääriä
    1 kplkevätsipuli
  2. 2

    Pekonimajoneesi

    Paista pekoni rapeaksi pannulla. Nosta leivinpaperille valumaan. Kuutioi pekoni.

    Sekoita jäähtynyt pekoni ja ruohosipuli majoneesiin

    MääräAinesosa
    2 rklhienonnettua ruohosipulia
    1 dltäysmajoneesia
    85 g(n. puoli pakettia) pekonia
  3. 3

    Salsa verde

    Kuori ja hienonna valkosipulit. Laita ne yrttien, sardellien, kapristen ja sinapin kanssa tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi tahnaksi. Valuta joukkoon sitruunamehu ja mausta mustapippurilla. Lisää oliiviöljyä niin paljon, että kastikkeesta tulee lusikoitavaa.

    MääräAinesosa
    1 dloliiviöljyä
    muutama kierros mustapippuria myllystä
    2 rklsitruunanmehua
    2 dldijoninsinappia
    1 rklkapriksia
    3 kplsardellifileetä
    3 rklhienonnettua, tuoretta minttua
    3 rklhienonnettua, tuoretta basilikaa
    1 dlhienonnettua, tuoretta lehtipersiljaa
    2 kplpientä valkosipulinkynttä

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl kevätsipuli, 1 tl raastettua inkivääriä, 2 rkl seesamiöljyä, 2 tl Sriracha-chilikastiketta, 2 kpl pientä valkosipulinkynttä, 1 dl hienonnettua, tuoretta lehtipersiljaa, 3 rkl hienonnettua, tuoretta minttua, 3 kpl sardellifileetä, 1 rkl kapriksia, muutama kierros mustapippuria myllystä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvausjärjestelyt:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
17.6.2020
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä