3 x uudenlainen kastike parsalle | Kastikkeet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kolme ihanaa kastiketta parsalle.

3 x uudenlainen kastike parsalle

timer-icon15 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kolme ihanaa ja erilaista kastiketta parsalle.

Ainekset

havaijilainen poke-kastike

1 kpl
kevätsipuli
1 tl
raastettua inkivääriä
3 rkl
soijakastiketta
2 rkl
seesamiöljyä
2 tl
Sriracha-chilikastiketta
2 tl
seesaminsiemeniä

pekonimajoneesi


85 g
(n. puoli pakettia) pekonia
1 dl
täysmajoneesia
2 rkl
hienonnettua ruohosipulia

salsa verde

2 kpl
pientä valkosipulinkynttä
1 dl
hienonnettua, tuoretta lehtipersiljaa
3 rkl
hienonnettua, tuoretta basilikaa
3 rkl
hienonnettua, tuoretta minttua
3 kpl
sardellifileetä
1 rkl
kapriksia
2 dl
dijoninsinappia
2 rkl
sitruunanmehua
muutama kierros mustapippuria myllystä
1 dl
oliiviöljyä

Valmistus

1

Havaijilainen poke-kastike

Viipaloi kevätsipuli. Yhdistä se inkiväärin, soijan, öljyn ja chilikastikkeen kanssa. Viimeistele seesaminsiemenin.

2 tl
seesaminsiemeniä
2 tl
Sriracha-chilikastiketta
2 rkl
seesamiöljyä
3 rkl
soijakastiketta
1 tl
raastettua inkivääriä
1 kpl
kevätsipuli
2

Pekonimajoneesi

Paista pekoni rapeaksi pannulla. Nosta leivinpaperille valumaan. Kuutioi pekoni.

Sekoita jäähtynyt pekoni ja ruohosipuli majoneesiin

2 rkl
hienonnettua ruohosipulia
1 dl
täysmajoneesia
85 g
(n. puoli pakettia) pekonia
3

Salsa verde

Kuori ja hienonna valkosipulit. Laita ne yrttien, sardellien, kapristen ja sinapin kanssa tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi tahnaksi. Valuta joukkoon sitruunamehu ja mausta mustapippurilla. Lisää oliiviöljyä niin paljon, että kastikkeesta tulee lusikoitavaa.

1 dl
oliiviöljyä
muutama kierros mustapippuria myllystä
2 rkl
sitruunanmehua
2 dl
dijoninsinappia
1 rkl
kapriksia
3 kpl
sardellifileetä
3 rkl
hienonnettua, tuoretta minttua
3 rkl
hienonnettua, tuoretta basilikaa
1 dl
hienonnettua, tuoretta lehtipersiljaa
2 kpl
pientä valkosipulinkynttä
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvausjärjestelyt:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 17.5.2018
Muokattu: 17.6.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1822

436

41,0 g

7,0 g

10,5 g

9,8 g

1,3 g

6,8 g

4,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 kpl kevätsipuli,

1 tl raastettua inkivääriä,

2 rkl seesamiöljyä,

2 tl Sriracha-chilikastiketta,

2 kpl pientä valkosipulinkynttä,

1 dl hienonnettua, tuoretta lehtipersiljaa,

3 rkl hienonnettua, tuoretta minttua,

3 kpl sardellifileetä,

1 rkl kapriksia,

muutama kierros mustapippuria myllystä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli