
3 x uudenlainen kastike parsalle


Ainekset
Havaijilainen poke-kastike
Pekonimajoneesi
Salsa verde
Valmistus
Havaijilainen poke-kastike
Viipaloi kevätsipuli. Yhdistä se inkiväärin, soijan, öljyn ja chilikastikkeen kanssa. Viimeistele seesaminsiemenin.
Pekonimajoneesi
Paista pekoni rapeaksi pannulla. Nosta leivinpaperille valumaan. Kuutioi pekoni.
Sekoita jäähtynyt pekoni ja ruohosipuli majoneesiin
Salsa verde
Kuori ja hienonna valkosipulit. Laita ne yrttien, sardellien, kapristen ja sinapin kanssa tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi tahnaksi. Valuta joukkoon sitruunamehu ja mausta mustapippurilla. Lisää oliiviöljyä niin paljon, että kastikkeesta tulee lusikoitavaa.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
436
1822
41,0 g
7,0 g
10,5 g
9,8 g
1,3 g
6,8 g
4,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 kpl kevätsipuli,
1 tl raastettua inkivääriä,
2 rkl seesamiöljyä,
2 tl Sriracha-chilikastiketta,
2 kpl pientä valkosipulinkynttä,
1 dl hienonnettua, tuoretta lehtipersiljaa,
3 rkl hienonnettua, tuoretta minttua,
3 kpl sardellifileetä,
1 rkl kapriksia,
muutama kierros mustapippuria myllystä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli