Aamiaispiirakka - Yhteishyvä

Aamiaispiirakka

Aamiaispiirakka
Annokset
8
Pekonia ja kananmunaa sisältävä mehevä aamiaispiirakka syntyy helposti valmiista lehtitaikinasta ja maistuu vaikkapa brunssilla. Viimeistele pekonipiirakka paprikalla ja rucolalla.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
(600 g) iso lehtitaikinalevy

TÄYTE

1 kpl
(150 g) ranskankermaa
1 kpl
(170 g) pekonia
6 - 8 kpl
Kananmunaa
Rouhittua mustapippuria

LISÄKSI

1 kpl
Punainen paprika
Rucolaa

Näin teet

1

Sulata taikina. Kauli taikina suuremmaksi, noin 28 x 38 cm:n levyksi. Nosta levy kaulimen avulla leivinpaperoidulle uunipellille. Pistele pohjaan reikiä haarukalla. Levitä taikinapohjalle ranskankerma.

Paloittele pekoni pieniksi paloiksi ja paahda kuumalla pannulla rapeaksi. Levitä pekonisilppu piirakan päälle. Riko pinnalle munat niin, että keltuaiset jäävät ehjiksi. Mausta ripauksella pippuria.

Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Hienonna paprika ja ripottele piirakan päälle. Koristele rucolalla.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 23.3.2015
Muokattu: 18.9.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja1 g9 g
Proteiinia8 g61 g
Rasvaa8 g64 g
Kuituja0 g2 g
Energiaa kj452 3614
Energiaa kcal108 863

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • (600 g) iso lehtitaikinalevy

  • Rouhittua mustapippuria

  • Rucolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja1 g9 g
Proteiinia8 g61 g
Rasvaa8 g64 g
Kuituja0 g2 g
Energiaa kj452 3614
Energiaa kcal108 863

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • (600 g) iso lehtitaikinalevy

  • Rouhittua mustapippuria

  • Rucolaa

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.