Pekonia ja kananmunaa sisältävä mehevä aamiaispiirakka syntyy helposti valmiista lehtitaikinasta ja maistuu vaikkapa brunssilla. Viimeistele pekonipiirakka paprikalla ja rucolalla.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(600 g) iso lehtitaikinalevy

Täyte

1 kpl(150 g) ranskankermaa
1 kpl(170 g) pekonia
6 - 8 kplkananmunaa
rouhittua mustapippuria

Lisäksi

1 kplpunainen paprika
rucolaa

Valmistus

  1. 1

    Sulata taikina. Kauli taikina suuremmaksi, noin 28 x 38 cm:n levyksi. Nosta levy kaulimen avulla leivinpaperoidulle uunipellille. Pistele pohjaan reikiä haarukalla. Levitä taikinapohjalle ranskankerma.

    Paloittele pekoni pieniksi paloiksi ja paahda kuumalla pannulla rapeaksi. Levitä pekonisilppu piirakan päälle. Riko pinnalle munat niin, että keltuaiset jäävät ehjiksi. Mausta ripauksella pippuria.

    Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Hienonna paprika ja ripottele piirakan päälle. Koristele rucolalla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (600 g) iso lehtitaikinalevy, Rouhittua mustapippuria, Rucolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
24.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä