Aamiaispiirakka | Suolaiset leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Aamiaispiirakka

Aamiaispiirakka

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Pekonia ja kananmunaa sisältävä mehevä aamiaispiirakka syntyy helposti valmiista lehtitaikinasta ja maistuu vaikkapa brunssilla. Viimeistele pekonipiirakka paprikalla ja rucolalla.

Ainekset

1 kpl
(600 g) iso lehtitaikinalevy

täyte

1 kpl
(150 g) ranskankermaa
1 kpl
(170 g) pekonia
6 - 8 kpl
Kananmunaa
Rouhittua mustapippuria

lisäksi

1 kpl
Punainen paprika
Rucolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Sulata taikina. Kauli taikina suuremmaksi, noin 28 x 38 cm:n levyksi. Nosta levy kaulimen avulla leivinpaperoidulle uunipellille. Pistele pohjaan reikiä haarukalla. Levitä taikinapohjalle ranskankerma.

Paloittele pekoni pieniksi paloiksi ja paahda kuumalla pannulla rapeaksi. Levitä pekonisilppu piirakan päälle. Riko pinnalle munat niin, että keltuaiset jäävät ehjiksi. Mausta ripauksella pippuria.

Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Hienonna paprika ja ripottele piirakan päälle. Koristele rucolalla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 23.3.2015
Muokattu: 18.9.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

452

108

8,0 g

3,1 g

1,1 g

1,1 g

0,3 g

7,6 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

(600 g) iso lehtitaikinalevy,

Rouhittua mustapippuria,

Rucolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli