Ahvenanmaan mustikkaletut

arvosana5/5

(1)arvio
26 Kappaletta

15 min

Keittopäivän jälkkärinä maistuvat helpot mustikkaiset räiskäleet. Reseptin kokkaat kätevästi Kotimaista-sarjan tuotteilla.

Ainekset

MääräAinesosa
300 g(1 prk) kotimaista-riisipuuroa
4 dlvettä
2 tlkardemummaa
250 g(1 ps) kotimaista-ohukais- ja vohvelijauhetta
200 g(1 ps) kotimaista-mustikoita (pakaste)

Paistamiseen

öljyä tai voita

Lisäksi

2 1/2 dl(1 prk) kotimaista -vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Valmistus

  1. 1

    Sekoita riisipuuro ja vesi. Lisää kardemumma ja ohukaisjauhe. Sekoita tasaiseksi. Pyöräytä jäiset mustikat nopeasti joukkoon.

    MääräAinesosa
    300 g(1 prk) kotimaista-riisipuuroa
    4 dlvettä
    2 tlkardemummaa
    250 g(1 ps) kotimaista-ohukais- ja vohvelijauhetta
    200 g(1 ps) kotimaista-mustikoita (pakaste)
  2. 2

    Paista taikinasta pieniä lettuja öljyssä tai voissa pannulla keskilämmöllä. Käännä kun letut ovat hyytyneet (noin 2 minuuttia) ja paista kypsiksi. Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.

    MääräAinesosa
    öljyä tai voita
    2 1/2 dl(1 prk) kotimaista -vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Vinkki: Valmista resepti Kotimaista-sarjan tuotteilla! Kotimaista on S-ryhmän oma merkki. Tuotteet täyttävät Hyvää Suomesta- ja Sirkkalehti-merkkien kotimaisuusvaatimukset.

Katso lisää Kotimaista-reseptejä täältä:

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl kardemummaa, öljyä tai voita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Piia Arnould
16.1.2020
|
Päivitetty: 1.10.2025

Samankaltaisia reseptejä