Ahvenanmaan pannari
60 min

Nappaa talteen!
Ahvenanmaan pannukakku valmistetaan riisipuurosta. Se onkin oiva tapa käyttää ylijäänyt riisipuuro! Tarjoile pannari hillon, marjojen ja kermavaahdon kera.
| 3 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | sokeria |
| 5 dl | maitoa |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | kardemummaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 dl | riisipuuroa |
- 1.
Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Sekoita joukkoon sokeri, maito, vehnäjauhot, mausteet ja riisipuuro.
- 2.
Kaada taikina noin 25 x 35 cm:n kokoiselle pienelle, leivinpaperoidulle uunipellille. Paista pannukakkua 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
Ahvenanmaan pannukakku valmistetaan riisipuurosta. Se onkin oiva tapa käyttää ylijäänyt riisipuuro! Tarjoile pannari hillon, marjojen ja kermavaahdon kera.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | sokeria |
| 5 dl | maitoa |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | kardemummaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 dl | riisipuuroa |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Sekoita joukkoon sokeri, maito, vehnäjauhot, mausteet ja riisipuuro.
Määrä Ainesosa 3 kpl kananmunaa 1 dl sokeria 5 dl maitoa 2 dl vehnäjauhoja 1/2 tl kardemummaa 1/2 tl suolaa 2 dl riisipuuroa - 2
Kaada taikina noin 25 x 35 cm:n kokoiselle pienelle, leivinpaperoidulle uunipellille. Paista pannukakkua 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
Ravintosisältö
245
Energiaa kcal
1025
Energiaa kj
4,8 g
Rasvaa
2,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
39,2 g
Hiilihydraatteja
20,2 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
9,8 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
245
Energiaa kcal
1025
Energiaa kj
4,8 g
Rasvaa
2,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
39,2 g
Hiilihydraatteja
20,2 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
9,8 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl Kardemummaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























