Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Aito hampurilainen

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Hampurilaisten valmistaminen on hauskaa yhdessä puuhailua. Kun yksi valmistaa pihvit, voivat toiset valmistella täytteet.

Ainekset

400 g
(1 pkt) naudan paistijauhelihaa
1/2 kpl
chiliä
1 kpl
valkosipulinkynsi
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria

Paistamiseen

1 rkl
rypsiöljyä

Lisäksi

4 kpl
hampurilaissämpylää
kurkkusalaattia
majoneesia
tomaattiviipaleita
sipulirenkaita
salaattia
cheddarjuustoviipaleita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita jauhelihaan hienonnetut chili ja valkosipuli sekä suola ja maustepippuri. Muotoile massasta neljä pihviä.

400 g
(1 pkt) naudan paistijauhelihaa
1/2 kpl
chiliä
1 kpl
valkosipulinkynsi
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
2

Kuumenna öljy pannulla. Kypsennä pihvit kahdessa erässä välillä kääntäen. Jos haluat jättää pihvit mediumeiksi, paista 3–4 minuuttia molemmin puolin. Jos läpikypsiksi, paista 5–6 minuuttia molemmin puolin.

1 rkl
rypsiöljyä
3

Paahda hampurilaissämpylöiden leikkauspinnat toisella pannulla.

4 kpl
hampurilaissämpylää
4

Täytä hampurilaiset lempitäytteilläsi. Tarjoa heti.

salaattia
tomaattiviipaleita
sipulirenkaita
majoneesia
kurkkusalaattia
cheddarjuustoviipaleita

Vinkki: Voit käyttää hampurilaissämpylöiden tilalla runsaskuituisempia, pyöreitä ruisleipiä.

Miltä maistui?
Resepti:
Aila Pakarinen, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 17.6.2014
|
Muokattu: 5.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.