Aito hampurilainen - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Aito hampurilainen

Aito hampurilainen
Annokset
4
Valmistusaika
30 min
Ruokavalio
Hampurilaisten valmistaminen on hauskaa yhdessä puuhailua. Kun yksi valmistaa pihvit, voivat toiset valmistella täytteet.
Jaa Somessa

Ainekset

400 g
(1 pkt) naudan paistijauhelihaa
1/2 kpl
chiliä
1 kpl
valkosipulinkynsi
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria

PAISTAMISEEN

1 rkl
rypsiöljyä

LISÄKSI

4 kpl
hampurilaissämpylää
kurkkusalaattia
majoneesia
tomaattiviipaleita
sipulirenkaita
salaattia
cheddarjuustoviipaleita

Vinkki: Voit käyttää hampurilaissämpylöiden tilalla runsaskuituisempia, pyöreitä ruisleipiä.

Näin teet

1

Sekoita jauhelihaan hienonnetut chili ja valkosipuli sekä suola ja maustepippuri. Muotoile massasta neljä pihviä.

400 g
(1 pkt) naudan paistijauhelihaa
1/2 kpl
chiliä
1 kpl
valkosipulinkynsi
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
2

Kuumenna öljy pannulla. Kypsennä pihvit kahdessa erässä välillä kääntäen. Jos haluat jättää pihvit mediumeiksi, paista 3–4 minuuttia molemmin puolin. Jos läpikypsiksi, paista 5–6 minuuttia molemmin puolin.

1 rkl
rypsiöljyä
3

Paahda hampurilaissämpylöiden leikkauspinnat toisella pannulla.

4 kpl
hampurilaissämpylää
4

Täytä hampurilaiset lempitäytteilläsi. Tarjoa heti.

salaattia
tomaattiviipaleita
sipulirenkaita
majoneesia
kurkkusalaattia
cheddarjuustoviipaleita
Resepti
Aila Pakarinen, Kati Pohja
Kuvat
Ninna Lindström
Julkaistu: 17.6.2014
Muokattu: 3.7.2019