Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Amerikkalainen juustotorttu

timer-icon60 min
Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta

Ainekset

Pohja:

100 g
Margariinia
1 dl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
3 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta

Täyte:

2 kpl
(500 g) maitorahkaa
300 g
Maustamatonta tuorejuustoa
1 kpl
Sitruunan raastettu kuori
1 rkl
Sitruunan mehua
2 1/2 dl
Sokeria
2 rkl
Vaniljasokeria
1 dl
Perunajauhoja
5 kpl
Kananmunaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valuta rahka kahvisuodattimessa kaksi tuntia. Peitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla ja voitele reunat.

2 kpl
(500 g) maitorahkaa
2

Vaahdota rasva ja sokeri. Sekoita joukkoon muna ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Levitä taikina vuoan pohjalle ja noin viiden sentin korkeudelle reunoille. Peitä kelmulla ja pane jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

100 g
Margariinia
1 dl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
3 dl
Vehnäjauhoja
3

Sekoita kulhossa rahka, tuorejuusto, sitruunan kuoriraaste, mehu, puolet sokerista, vaniljasokeri, perunajauhot ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset ja loppu sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahto varovasti sekoittaen täytteeseen. Kaada täyte vuokaan.

2 kpl
(500 g) maitorahkaa
300 g
Maustamatonta tuorejuustoa
1 kpl
Sitruunan raastettu kuori
1 rkl
Sitruunan mehua
2 1/2 dl
Sokeria
2 rkl
Vaniljasokeria
1 dl
Perunajauhoja
5 kpl
Kananmunaa
4

Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin tunti. Peitä piiras leivinpaperilla tai foliolla, jos se tummuu liikaa. Anna kakun jäähtyä täysin (mielellään seuraavaan päivään) ja irrota se vasta sitten vuoasta. Tarjoa sellaisenaan tai soseutettujen vadelmien kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.1.2008
|
Muokattu: 5.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.