Amerikkalainen juustotorttu

Arvostele resepti
10 Annosta

60 min

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa

Pohja:

100 gmargariinia
1 dlsokeria
1 kplkananmuna
3 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta

Täyte:

2 kpl(500 g) maitorahkaa
300 gmaustamatonta tuorejuustoa
1 kplsitruunan raastettu kuori
1 rklsitruunan mehua
2 1/2 dlsokeria
2 rklvaniljasokeria
1 dlperunajauhoja
5 kplkananmunaa

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Valuta rahka kahvisuodattimessa kaksi tuntia. Peitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla ja voitele reunat.

    MääräAinesosa
    2 kpl(500 g) maitorahkaa
  2. 2

    Vaahdota rasva ja sokeri. Sekoita joukkoon muna ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Levitä taikina vuoan pohjalle ja noin viiden sentin korkeudelle reunoille. Peitä kelmulla ja pane jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

    MääräAinesosa
    100 gmargariinia
    1 dlsokeria
    1 kplkananmuna
    3 dlvehnäjauhoja
  3. 3

    Sekoita kulhossa rahka, tuorejuusto, sitruunan kuoriraaste, mehu, puolet sokerista, vaniljasokeri, perunajauhot ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset ja loppu sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahto varovasti sekoittaen täytteeseen. Kaada täyte vuokaan.

    MääräAinesosa
    2 kpl(500 g) maitorahkaa
    300 gmaustamatonta tuorejuustoa
    1 kplsitruunan raastettu kuori
    1 rklsitruunan mehua
    2 1/2 dlsokeria
    2 rklvaniljasokeria
    1 dlperunajauhoja
    5 kplkananmunaa
  4. 4

    Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin tunti. Peitä piiras leivinpaperilla tai foliolla, jos se tummuu liikaa. Anna kakun jäähtyä täysin (mielellään seuraavaan päivään) ja irrota se vasta sitten vuoasta. Tarjoa sellaisenaan tai soseutettujen vadelmien kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
23.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025