Amerikkalainen juustotorttu
60 min

Nappaa talteen!
| Pohja: | |
|---|---|
| 100 g | margariinia |
| 1 dl | sokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| Täyte: | |
| 2 kpl | (500 g) maitorahkaa |
| 300 g | maustamatonta tuorejuustoa |
| 1 kpl | sitruunan raastettu kuori |
| 1 rkl | sitruunan mehua |
| 2 1/2 dl | sokeria |
| 2 rkl | vaniljasokeria |
| 1 dl | perunajauhoja |
| 5 kpl | kananmunaa |
- 1.
Valuta rahka kahvisuodattimessa kaksi tuntia. Peitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla ja voitele reunat.
- 2.
Vaahdota rasva ja sokeri. Sekoita joukkoon muna ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Levitä taikina vuoan pohjalle ja noin viiden sentin korkeudelle reunoille. Peitä kelmulla ja pane jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
- 3.
Sekoita kulhossa rahka, tuorejuusto, sitruunan kuoriraaste, mehu, puolet sokerista, vaniljasokeri, perunajauhot ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset ja loppu sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahto varovasti sekoittaen täytteeseen. Kaada täyte vuokaan.
- 4.
Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin tunti. Peitä piiras leivinpaperilla tai foliolla, jos se tummuu liikaa. Anna kakun jäähtyä täysin (mielellään seuraavaan päivään) ja irrota se vasta sitten vuoasta. Tarjoa sellaisenaan tai soseutettujen vadelmien kanssa.
Amerikkalainen juustotorttu
Ainekset (10 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja: | |
| 100 g | margariinia |
| 1 dl | sokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
Täyte: | |
| 2 kpl | (500 g) maitorahkaa |
| 300 g | maustamatonta tuorejuustoa |
| 1 kpl | sitruunan raastettu kuori |
| 1 rkl | sitruunan mehua |
| 2 1/2 dl | sokeria |
| 2 rkl | vaniljasokeria |
| 1 dl | perunajauhoja |
| 5 kpl | kananmunaa |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Valuta rahka kahvisuodattimessa kaksi tuntia. Peitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla ja voitele reunat.
Määrä Ainesosa 2 kpl (500 g) maitorahkaa - 2
Vaahdota rasva ja sokeri. Sekoita joukkoon muna ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Levitä taikina vuoan pohjalle ja noin viiden sentin korkeudelle reunoille. Peitä kelmulla ja pane jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Määrä Ainesosa 100 g margariinia 1 dl sokeria 1 kpl kananmuna 3 dl vehnäjauhoja - 3
Sekoita kulhossa rahka, tuorejuusto, sitruunan kuoriraaste, mehu, puolet sokerista, vaniljasokeri, perunajauhot ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset ja loppu sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahto varovasti sekoittaen täytteeseen. Kaada täyte vuokaan.
Määrä Ainesosa 2 kpl (500 g) maitorahkaa 300 g maustamatonta tuorejuustoa 1 kpl sitruunan raastettu kuori 1 rkl sitruunan mehua 2 1/2 dl sokeria 2 rkl vaniljasokeria 1 dl perunajauhoja 5 kpl kananmunaa - 4
Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin tunti. Peitä piiras leivinpaperilla tai foliolla, jos se tummuu liikaa. Anna kakun jäähtyä täysin (mielellään seuraavaan päivään) ja irrota se vasta sitten vuoasta. Tarjoa sellaisenaan tai soseutettujen vadelmien kanssa.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Neulotut lapaset – kolme perusohjetta












