Amerikkalainen juustotorttu - Yhteishyvä

Amerikkalainen juustotorttu

???
Annokset
10
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA:

100 g
Margariinia
1 dl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
3 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta

TÄYTE:

2 kpl
(500 g) maitorahkaa
300 g
Maustamatonta tuorejuustoa
1 kpl
Sitruunan raastettu kuori
1 rkl
Sitruunan mehua
2 1/2 dl
Sokeria
2 rkl
Vaniljasokeria
1 dl
Perunajauhoja
5 kpl
Kananmunaa

Näin teet

1

Valuta rahka kahvisuodattimessa kaksi tuntia. Peitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Vaahdota rasva ja sokeri. Sekoita joukkoon muna ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Levitä taikina vuoan pohjalle ja noin viiden sentin korkeudelle reunoille. Peitä kelmulla ja pane jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi. Sekoita kulhossa rahka, tuorejuusto, sitruunan kuoriraaste, mehu, puolet sokerista, vaniljasokeri, perunajauhot ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset ja loppu sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahto varovasti sekoittaen täytteeseen. Kaada täyte vuokaan. Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin tunti. Peitä piiras leivinpaperilla tai foliolla, jos se tummuu liikaa. Anna kakun jäähtyä täysin (mielellään seuraavaan päivään) ja irrota se vasta sitten vuoasta. Tarjoa sellaisenaan tai soseutettujen vadelmien kanssa.

Resepti
Aila Pakarinen
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.1.2008
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa