Amerikkalaiset pannukakut
30 min

Nappaa talteen!
Kuohkeat amerikkalaiset pannukakut ovat ihana herkku jälkiruoaksi, brunssille tai vapaapäivän aamupalaksi. Ne tarjotaan perinteisesti vaahterasiirapin ja mustikoiden kanssa.
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 rkl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 3 dl | maitoa |
| 2 dl | maustamatonta jogurttia |
| 4 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 rkl | leivinjauhetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 dl | juoksevaa margariinia tai voisulaa |
| Paistamiseen | |
|---|---|
| juoksevaa margariinia tai voisulaa | |
| Tarjoiluun | |
| 125 g | (1 rs) pensasmustikoita |
| vaahterasiirappia | |
- 1.
Riko kananmunat kulhoon, lisää sokerit. Vatkaa munia ja sokeria käsivispilällä hetken ajan. Sekoita maito ja jogurtti muna-sokeriseokseen.
- 2.
Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään toisessa kulhossa. Sekoita kuivat aineet taikinaan parissa erässä. Lisää lopuksi joukkoon rasva.
- 3.
Kuumenna lettupannu, laita syvennyksiin hieman rasvaa. Nosta taikinaa pannun syvennyksiin maltillisesti, sillä taikina kohoaa reippaasti. Kun pannukakkujen pinnalle on muodostunut kuplia, käännä pannukakut ja paista vaaleanruskeiksi myös toiselta puolelta.
- 4.
Tarjoa vaahterasiirapin ja pensasmustikoiden kanssa.
Amerikkalaiset pannukakut
arvosana5/5
30 min
Kuohkeat amerikkalaiset pannukakut ovat ihana herkku jälkiruoaksi, brunssille tai vapaapäivän aamupalaksi. Ne tarjotaan perinteisesti vaahterasiirapin ja mustikoiden kanssa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 rkl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 3 dl | maitoa |
| 2 dl | maustamatonta jogurttia |
| 4 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 rkl | leivinjauhetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 dl | juoksevaa margariinia tai voisulaa |
Paistamiseen | |
| juoksevaa margariinia tai voisulaa | |
Tarjoiluun | |
| 125 g | (1 rs) pensasmustikoita |
| vaahterasiirappia | |
Valmistus
- 1
Riko kananmunat kulhoon, lisää sokerit. Vatkaa munia ja sokeria käsivispilällä hetken ajan. Sekoita maito ja jogurtti muna-sokeriseokseen.
Määrä Ainesosa 2 kpl kananmunaa 2 rkl sokeria 2 tl vaniljasokeria 3 dl maitoa 2 dl maustamatonta jogurttia - 2
Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään toisessa kulhossa. Sekoita kuivat aineet taikinaan parissa erässä. Lisää lopuksi joukkoon rasva.
Määrä Ainesosa 4 1/2 dl vehnäjauhoja 1 rkl leivinjauhetta 1/2 tl suolaa 1/2 dl juoksevaa margariinia tai voisulaa - 3
Kuumenna lettupannu, laita syvennyksiin hieman rasvaa. Nosta taikinaa pannun syvennyksiin maltillisesti, sillä taikina kohoaa reippaasti. Kun pannukakkujen pinnalle on muodostunut kuplia, käännä pannukakut ja paista vaaleanruskeiksi myös toiselta puolelta.
Määrä Ainesosa juoksevaa margariinia tai voisulaa - 4
Tarjoa vaahterasiirapin ja pensasmustikoiden kanssa.
Määrä Ainesosa 125 g (1 rs) pensasmustikoita vaahterasiirappia
Vinkki: Yritä kääntää pannukakku ennen kuin pinnassa on runsaasti kuplia, vaikka löysähkön letun kääntäminen onkin hieman haastavaa. Letun rakenne jää tällöin ilmavammaksi.
Ravintosisältö
92
Energiaa kcal
386
Energiaa kj
2,0 g
Rasvaa
0,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
14,6 g
Hiilihydraatteja
3,5 g
Sokereita
0,7 g
Kuituja
3,3 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
92
Energiaa kcal
386
Energiaa kj
2,0 g
Rasvaa
0,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
14,6 g
Hiilihydraatteja
3,5 g
Sokereita
0,7 g
Kuituja
3,3 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: juoksevaa margariinia tai voisulaa, vaahterasiirappia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























