Annanperunat

arvosana5/5

(1)arvio
12 Palaa

60 min (josta 30 min aktiivista)

Annanperunat eli Pommes Anna on muutamasta raaka-aineesta valmistuva juhlava ranskalainen perunalisuke. Ohuiksi viipaloidut perunat saavat uuden muodon muffinipellillä paistettuna. Minikokoiset annanperunat ovat myös kaunis ja herkullinen brunssitarjottava.

Ainekset

MääräAinesosa
600 gyleisperunoita
1 - 2 kplvalkosipulinkynttä
2 rkltuoretta timjamia
75 gvoita
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Lisäksi

timjaminoksia koristeluun
muffinivuoka 12 muffinille

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Pese perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Siirrä viipaleet kulhoon.

    MääräAinesosa
    600 gyleisperunoita
  2. 2

    Kuori valkosipulit. Hienonna sipulit ja timjaminlehdet.

    MääräAinesosa
    1 - 2 kplvalkosipulinkynttä
    2 rkltuoretta timjamia
  3. 3

    Sulata voi. Voitele muffinivuoka voisulalla. Yhdistä loppu voisula perunoiden kanssa. Mausta valkosipulilla, timjamilla, suolalla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    75 gvoita
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  4. 4

    Aseta pienet timjaminoksat vuokien pohjalle. Asettele perunaviipaleet limittäin vuokiin.

    MääräAinesosa
    timjaminoksia koristeluun
  5. 5

    Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Irrota perunakakut vuoasta veitsenkärjellä avittaen. Käännä perunakakut pohja ylöspäin leivinpaperin päälle pellille, korjaa pinoja tarvittaessa ja jatka paistoa noin 10 minuuttia, kunnes pinta saa väriä.

Vinkki: Voit valmistaa perunat etukäteen jääkaappiin ja tehdä viimeisen paiston juuri ennen tarjoilua. Ota perunat ajoissa huoneenlämpöön ennen paistoa, jotta ne lämpenevät tarpeeksi paiston aikana.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: timjaminoksia koristeluun, muffinivuoka 12 muffinille.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
18.8.2023
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä