Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Omenastruudeli

Apfelstrudel eli omenastruudeli

Fork and knife
14 Palaa
Fork and knife
14 Palaa
Saksalainen suosikkileivonnainen täytetään omenoilla ja pähkinärouheella. Omenastruudeli maistuu taivaalliselta jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Ainekset

taikina

5 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
Kananmuna
1/2 dl
Rypsiöljyä
1 1/2 dl
Kylmää vettä

voiteluun

100 g
Voita

täyte

3 - 4 kpl
Hapanta omenaa
1 dl
Saksan- tai hasselpähkinärouhetta
1 dl
Fariinisokeria
1 kpl
Sitruunan hienoksi raastettu kuori
1 rkl
Sitruunamehua
2 tl
Kanelia
1 tl
Jauhettua kardemummaa
1 tl
Vaniljasokeria

tarjoiluun

Vaniljakastiketta tai -jäätelöä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valmista taikina. Yhdistä kulhossa jauhot ja suola. Lisää muna, öljy ja vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin 30–60 minuutiksi.

5 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
Kananmuna
1/2 dl
Rypsiöljyä
1 1/2 dl
Kylmää vettä
2

Kuori ja kuutioi omenat pieneksi. Yhdistä kulhossa omenakuutiot ja muut täytteen ainekset.

3 - 4 kpl
Hapanta omenaa
1 dl
Saksan- tai hasselpähkinärouhetta
1 dl
Fariinisokeria
1 kpl
Sitruunan hienoksi raastettu kuori
1 rkl
Sitruunamehua
2 tl
Kanelia
1 tl
Jauhettua kardemummaa
1 tl
Vaniljasokeria
3

Kauli taikina jauhotetun leivinpaperin päällä mahdollisimman ohueksi. Sulata voi ja voitele taikinalevy voisulalla. Säästä osa voista pinnalle. Levitä täyte taikinalle. Rullaa levy kääretortun tapaan ja nosta leivinpaperoidulle uunipellille. Sivele voisulalla.

100 g
Voita
4

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes on kypsä. Anna vetäytyä hetki ja tarjoa jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.8.2013
Muokattu: 29.7.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

238

994

12,6 g

4,4 g

25,9 g

9,0 g

2,1 g

4,0 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Suolaa,

1,5 dl Kylmää vettä,

Sitruunan hienoksi raastettu kuori,

1 rkl Sitruunamehua,

2 tl Kanelia,

1 tl Jauhettua kardemummaa,

1 tl Vaniljasokeria,

Vaniljakastiketta tai -jäätelöä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli