Appelsiini-karamellivanukkaat

Appelsiini sopii myös jälkiruokiin. Appelsiini-karamellivanukkaiden annetaan olla jääkaapissa yön yli ennen tarjoilua.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 dlkuohukermaa
2 dlappelsiinimehua
1 kplappelsiinin kuori
2 kplkananmunaa
2 kplkananmunan keltuaista
1 dlsokeria

Sokeriliemi

1 dlsokeria
1/2 dlkiehuvaa vettä

Valmistus

  1. 1

    Valmista sokeriliemi. Mittaa sokeri kuivalle, kylmälle pannulle. Kuumenna hiljalleen kunnes sokeri paahtuu ruskeaksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Keitä hetki kunnes seos on tasaisen siirappimaista. Jaa seos välittömästi uuninkestävien annoskulhojen pohjalle. Toimi ripeästi, koska sokeri jähmettyy nopeasti. Varo polttavaa sokeria.

    Mittaa kerma ja appelsiinimehu kattilaan. Raasta joukkoon pestyn appelsiinin kuori. Kiehauta liemi. Sekoita kulhossa munat, keltuaiset ja sokeri. Valuta joukkoon höyryävä kerma-mehuliemi samalla sekoittaen. Jaa seos kulhoihin sokerin päälle.

    Nosta kulhot korkealaitaiseen uunivuokaan: Täytä vuoka kuumalla vedellä niin, että vesi ulottuu noin puoliväliin kulhoja. Kypsennä vanukkaita 150-asteisessa uunissa tunnin ajan. Ota vuoat vesihauteesta ja anna jäähtyä. Peitä kelmulla ja anna jäähtyä peitettynä yön yli jääkaapissa. Irrota vanukkaiden reunat vuoista veitsellä ja kumoa vanukkaat lautasille.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Appelsiinin kuori, 0,5 dl Kiehuvaa vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025