Appelsiini-karamellivanukkaat

Nappaa talteen!
Appelsiini sopii myös jälkiruokiin. Appelsiini-karamellivanukkaiden annetaan olla jääkaapissa yön yli ennen tarjoilua.
| 2 dl | kuohukermaa |
| 2 dl | appelsiinimehua |
| 1 kpl | appelsiinin kuori |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 kpl | kananmunan keltuaista |
| 1 dl | sokeria |
| Sokeriliemi | |
|---|---|
| 1 dl | sokeria |
| 1/2 dl | kiehuvaa vettä |
- 1.
Valmista sokeriliemi. Mittaa sokeri kuivalle, kylmälle pannulle. Kuumenna hiljalleen kunnes sokeri paahtuu ruskeaksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Keitä hetki kunnes seos on tasaisen siirappimaista. Jaa seos välittömästi uuninkestävien annoskulhojen pohjalle. Toimi ripeästi, koska sokeri jähmettyy nopeasti. Varo polttavaa sokeria.
Mittaa kerma ja appelsiinimehu kattilaan. Raasta joukkoon pestyn appelsiinin kuori. Kiehauta liemi. Sekoita kulhossa munat, keltuaiset ja sokeri. Valuta joukkoon höyryävä kerma-mehuliemi samalla sekoittaen. Jaa seos kulhoihin sokerin päälle.
Nosta kulhot korkealaitaiseen uunivuokaan: Täytä vuoka kuumalla vedellä niin, että vesi ulottuu noin puoliväliin kulhoja. Kypsennä vanukkaita 150-asteisessa uunissa tunnin ajan. Ota vuoat vesihauteesta ja anna jäähtyä. Peitä kelmulla ja anna jäähtyä peitettynä yön yli jääkaapissa. Irrota vanukkaiden reunat vuoista veitsellä ja kumoa vanukkaat lautasille.
Appelsiini-karamellivanukkaat
Appelsiini sopii myös jälkiruokiin. Appelsiini-karamellivanukkaiden annetaan olla jääkaapissa yön yli ennen tarjoilua.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 dl | kuohukermaa |
| 2 dl | appelsiinimehua |
| 1 kpl | appelsiinin kuori |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 kpl | kananmunan keltuaista |
| 1 dl | sokeria |
Sokeriliemi | |
| 1 dl | sokeria |
| 1/2 dl | kiehuvaa vettä |
Valmistus
- 1
Valmista sokeriliemi. Mittaa sokeri kuivalle, kylmälle pannulle. Kuumenna hiljalleen kunnes sokeri paahtuu ruskeaksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Keitä hetki kunnes seos on tasaisen siirappimaista. Jaa seos välittömästi uuninkestävien annoskulhojen pohjalle. Toimi ripeästi, koska sokeri jähmettyy nopeasti. Varo polttavaa sokeria.
Mittaa kerma ja appelsiinimehu kattilaan. Raasta joukkoon pestyn appelsiinin kuori. Kiehauta liemi. Sekoita kulhossa munat, keltuaiset ja sokeri. Valuta joukkoon höyryävä kerma-mehuliemi samalla sekoittaen. Jaa seos kulhoihin sokerin päälle.
Nosta kulhot korkealaitaiseen uunivuokaan: Täytä vuoka kuumalla vedellä niin, että vesi ulottuu noin puoliväliin kulhoja. Kypsennä vanukkaita 150-asteisessa uunissa tunnin ajan. Ota vuoat vesihauteesta ja anna jäähtyä. Peitä kelmulla ja anna jäähtyä peitettynä yön yli jääkaapissa. Irrota vanukkaiden reunat vuoista veitsellä ja kumoa vanukkaat lautasille.
Ravintosisältö
462
Energiaa kcal
1934
Energiaa kj
25,8 g
Rasvaa
14,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
49,0 g
Hiilihydraatteja
49,0 g
Sokereita
—
Kuituja
8,0 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
462
Energiaa kcal
1934
Energiaa kj
25,8 g
Rasvaa
14,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
49,0 g
Hiilihydraatteja
49,0 g
Sokereita
—
Kuituja
8,0 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Appelsiinin kuori, 0,5 dl Kiehuvaa vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Testasimme merinovillapipot! Löytyi uusi, kaunis luottolakki
- 3.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Oletkos nähnyt näin upeaa taatelikakkua? Leivo joulupöydän kruunuksi!
- 6.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen












