Appelsiini-pähkinäjäädyke ja mangokastike | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Appelsiini-pähkinäjäädyke ja mangokastike

Appelsiini-pähkinäjäädyke ja mangokastike

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Valmista appelsiini-pähkinäjäädykkeen mangokastike helposti säilykemangosta. Ota jäädyke huoneenlämpöön noin varttia ennen tarjoilua.

Ruokavaliot

Ainekset

1 l
Appelsiini-vaniljajäätelöä, esim. tiikeri
1 dl
Pistaasipähkinöitä
1/2 dl
Rusinoita

mangokastike

1 kpl
(425/225 g) säilykemangoa
1 kpl
Limetti

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Avaa jäätelö kulhoon pehmenemään. Kuori ja rouhi pähkinät. Notkista jäätelö ja sekoita joukkoon pähkinät ja rusinat. Siirrä seos kakkuvuokaan. Peitä vuoka kelmulla ja jäädytä pakastimessa vähintään neljä tuntia tai yön yli.

Valuta mangot, säästä liemi. Siirrä mangot kulhoon ja raasta joukkoon pestyn limetin kuori. Purista joukkoon mehu. Soseuta ainekset ja notkista kastike säilykeliemellä.

Ota jäädyke huoneenlämpöön noin varttia ennen tarjoilua ja tarjoa mangokastikkeen kera.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 23.3.2015
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

777

186

11,3 g

5,0 g

15,3 g

14,6 g

1,4 g

4,9 g

0,1 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli