Appelsiini-pähkinäjäädyke ja mangokastike

Valmista appelsiini-pähkinäjäädykkeen mangokastike helposti säilykemangosta. Ota jäädyke huoneenlämpöön noin varttia ennen tarjoilua.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
1 lappelsiini-vaniljajäätelöä, esim. tiikeri
1 dlpistaasipähkinöitä
1/2 dlrusinoita

Mangokastike

1 kpl(425/225 g) säilykemangoa
1 kpllimetti

Valmistus

  1. 1

    Avaa jäätelö kulhoon pehmenemään. Kuori ja rouhi pähkinät. Notkista jäätelö ja sekoita joukkoon pähkinät ja rusinat. Siirrä seos kakkuvuokaan. Peitä vuoka kelmulla ja jäädytä pakastimessa vähintään neljä tuntia tai yön yli.

    Valuta mangot, säästä liemi. Siirrä mangot kulhoon ja raasta joukkoon pestyn limetin kuori. Purista joukkoon mehu. Soseuta ainekset ja notkista kastike säilykeliemellä.

    Ota jäädyke huoneenlämpöön noin varttia ennen tarjoilua ja tarjoa mangokastikkeen kera.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä