Appelsiini-pastasalaatti

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 dlpastaa, esim. gnocchi
2 kplappelsiinia
3 dlvihreitä viinirypäleitä
125 gpuolikovaa juustoa, esim. polar
1 kplruukku rucolaa
1 rkloliiviöljyä
2 tlmakeaa chilikastiketta
suolaa
rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta. Kuori ja leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi. Paloittele appelsiinilohkot ja puolita viinirypäleet. Kuutioi juusto.

    Sekoita kulhossa rucolanlehdet, appelsiinit, viinirypäleet ja juustokuutiot. Sekoita oliiviöljy, chilikastike ja mausteet keskenään ja valuta salaatin päälle. Anna salaatin maustua hetki ennen tarjoamista.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 125 g Puolikovaa juustoa, esim. polar, Suolaa, Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä