Appelsiini-pastasalaatti

Nappaa talteen!
| 2 dl | pastaa, esim. gnocchi |
| 2 kpl | appelsiinia |
| 3 dl | vihreitä viinirypäleitä |
| 125 g | puolikovaa juustoa, esim. polar |
| 1 kpl | ruukku rucolaa |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 2 tl | makeaa chilikastiketta |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria |
- 1.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta. Kuori ja leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi. Paloittele appelsiinilohkot ja puolita viinirypäleet. Kuutioi juusto.
Sekoita kulhossa rucolanlehdet, appelsiinit, viinirypäleet ja juustokuutiot. Sekoita oliiviöljy, chilikastike ja mausteet keskenään ja valuta salaatin päälle. Anna salaatin maustua hetki ennen tarjoamista.
Appelsiini-pastasalaatti
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 dl | pastaa, esim. gnocchi |
| 2 kpl | appelsiinia |
| 3 dl | vihreitä viinirypäleitä |
| 125 g | puolikovaa juustoa, esim. polar |
| 1 kpl | ruukku rucolaa |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 2 tl | makeaa chilikastiketta |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria |
Valmistus
- 1
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta. Kuori ja leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi. Paloittele appelsiinilohkot ja puolita viinirypäleet. Kuutioi juusto.
Sekoita kulhossa rucolanlehdet, appelsiinit, viinirypäleet ja juustokuutiot. Sekoita oliiviöljy, chilikastike ja mausteet keskenään ja valuta salaatin päälle. Anna salaatin maustua hetki ennen tarjoamista.
Ravintosisältö
200
Energiaa kcal
836
Energiaa kj
4,0 g
Rasvaa
0,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
34,8 g
Hiilihydraatteja
16,5 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
3,5 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
200
Energiaa kcal
836
Energiaa kj
4,0 g
Rasvaa
0,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
34,8 g
Hiilihydraatteja
16,5 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
3,5 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 125 g Puolikovaa juustoa, esim. polar, Suolaa, Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























