Appelsiinikeksit

Arvostele resepti
18 Kappaletta

Itse tehdyt appelsiinikeksit sopivat vaikka lahjaksi.

Ainekset

MääräAinesosa

Keksipohjat

2 kplkananmunaa
3/4 dl(3/4 dl) sokeria
1 dlvehnäjauhoja
25 gvoita

Täyte

1 1/2 dlappelsiinimarmeladia
1/2 dlvettä
1 dlhyytelösokeria

Kuorrutus

150 gtummaa suklaata

Valmistus

  1. 1

    Valmista appelsiinihyytelö. Kiehauta marmeladi ja vesi. Lisää hyytelösokeri sekoittaen. Kiehauta uudelleen ja kaada uunivuokaan (halk. n. 23 cm). Hyydytä viileässä.

    Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon jauhot ja sulatettu voi. Voitele muffinivuoat. Lusikoi noin 1,5 rkl taikinaa vuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Irrota pohjat jäähtymään.

    Ota appelsiinihyytelöstä hieman keksipohjia pienempiä kiekkoja. Aseta hyytelökiekko keksipohjalle. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Lusikoi suklaata keksien päälle. Tee haarukalla raitoja suklaan pintaan. Anna jähmettyä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 dl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä