Appelsiinikiisseli

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplappelsiinia
5 dlkylmää vettä
5 dlappelsiinitäysmehua
3 rklperunajauhoja
1/2 dlsokeria
1/2 kplsitruunan mehu

Lisäksi

2 1/2 dlvalmista vatkautuvaa vaniljakastiketta
1/4 tlkardemummaa

Valmistus

  1. 1

    Kuori appelsiinit ja leikkaa appelsiineista terävällä veitsellä lohkot irti niin, että lohkojen välinen seinämä irtoaa hedelmälihasta. Leikkaa lohkot suupaloiksi.Yhdistä keskenään kylmä vesi, appelsiinimehu, perunajauhot ja sokeri. Kuumenna seosta kattilassa koko ajan sekoittaen kunnes se sakenee. Kun seos on pulpahtanut pari kertaa nosta kattila liedeltä. Lisää appelsiinipalat ja sitruunamehu.Vaahdota vaniljakastike kuohkeaksi ja mausta se kardemummalla. Tarjoa kastike kiisselin kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä