Valuta ja soseuta aprikoosit. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kuumenna kerma kattilassa kiehumispisteeseen. Sekoita joukkoon sokeri ja kuivaksi puristetut liivatteet. Mausta seos vaniljasokerilla. Sekoita lopuksi joukkoon puolet aprikoosisoseesta ja rahka. Jaa seos annosmaljoihin ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään noin kahden tunnin ajan tai yön yli. Lusikoi pinnalle tarjolle loppu aprikoosisose.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1355
324
26,0 g
8,0 g
21,3 g
20,3 g
—
1,8 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Liivatelehteä,
250 g Maitorahkaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli