Aprikoosi-rahkapannacotta

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplaprikoosinpuolikkaita mehussa (420/235 g)
3 kplliivatelehteä
4 dlkuohukermaa
3/4 dlsokeria
250 gmaitorahkaa

Valmistus

  1. 1

    Valuta ja soseuta aprikoosit. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kuumenna kerma kattilassa kiehumispisteeseen. Sekoita joukkoon sokeri ja kuivaksi puristetut liivatteet. Mausta seos vaniljasokerilla. Sekoita lopuksi joukkoon puolet aprikoosisoseesta ja rahka. Jaa seos annosmaljoihin ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään noin kahden tunnin ajan tai yön yli. Lusikoi pinnalle tarjolle loppu aprikoosisose.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Liivatelehteä, 250 g Maitorahkaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä