Aprikoosi-rahkapannacotta

Nappaa talteen!
| 1 kpl | aprikoosinpuolikkaita mehussa (420/235 g) |
| 3 kpl | liivatelehteä |
| 4 dl | kuohukermaa |
| 3/4 dl | sokeria |
| 250 g | maitorahkaa |
- 1.
Valuta ja soseuta aprikoosit. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kuumenna kerma kattilassa kiehumispisteeseen. Sekoita joukkoon sokeri ja kuivaksi puristetut liivatteet. Mausta seos vaniljasokerilla. Sekoita lopuksi joukkoon puolet aprikoosisoseesta ja rahka. Jaa seos annosmaljoihin ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään noin kahden tunnin ajan tai yön yli. Lusikoi pinnalle tarjolle loppu aprikoosisose.
Aprikoosi-rahkapannacotta
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | aprikoosinpuolikkaita mehussa (420/235 g) |
| 3 kpl | liivatelehteä |
| 4 dl | kuohukermaa |
| 3/4 dl | sokeria |
| 250 g | maitorahkaa |
Valmistus
- 1
Valuta ja soseuta aprikoosit. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kuumenna kerma kattilassa kiehumispisteeseen. Sekoita joukkoon sokeri ja kuivaksi puristetut liivatteet. Mausta seos vaniljasokerilla. Sekoita lopuksi joukkoon puolet aprikoosisoseesta ja rahka. Jaa seos annosmaljoihin ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään noin kahden tunnin ajan tai yön yli. Lusikoi pinnalle tarjolle loppu aprikoosisose.
Ravintosisältö
324
Energiaa kcal
1355
Energiaa kj
26,0 g
Rasvaa
8,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,3 g
Hiilihydraatteja
20,3 g
Sokereita
—
Kuituja
1,8 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
324
Energiaa kcal
1355
Energiaa kj
26,0 g
Rasvaa
8,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,3 g
Hiilihydraatteja
20,3 g
Sokereita
—
Kuituja
1,8 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Liivatelehteä, 250 g Maitorahkaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























